Koken met de slowcooker

Gezondheid
slowcooker foogli

De slowcooker, ook vaak de crock pot genoemd, is al jaren razend populair in Amerika. In Nederland is dit handige keukenapparaat nog niet bij alle gezinnen in de keuken te vinden. Zonde, want wat maakt de crock pot het leven van drukke gezinnen toch een stuk makkelijker! Benieuwd wat een slowcooker is en hoe het werkt? In dit artikel worden de meest gestelde vragen over de slowcooker behandeld.

Wat is het?

Een slowcooker is een keukenapparaat dat naast praktisch ook erg veelzijdig is. Het apparaat bestaat uit een elektrische pan en een uitneembare keramische binnenpan. Met een crock pot kun je heerlijke gerechten maken zonder dat je een sterrenchef hoeft te zijn. Alle gerechten die je maakt worden in dit apparaat langzaam gegaard. Met langzaam wordt een tijdsduur van 6 tot 8 uur bedoeld. Deze manier van eten bereiden wordt vanwege de tijdsduur daarom ook wel slow cooking genoemd. De slowcooker is te koop in de betere kookwinkel en online op verschillende locaties. Benieuwd hoe je in de slowcooker eten bereidt? Lees dan vooral verder.

Hoe werkt de slowcooker?

Om eten te bereiden in een slowcooker is het van belang om de ingrediënten voor te bereiden. Dit houdt in dat je vooraf de groenten snijdt en dat je het vlees licht aanbakt. Ook kun je alvast de kruiden klaarleggen en de saus of de bouillon bereiden. Nadat je alle ingrediënten hebt voorbereidt hoef je in de ochtend of in de avond alleen nog maar de ingrediënten in de slowcooker te doen. Vervolgens zet je het apparaat op de gewenste stand en laat je het langzaam gaar stoven. Bij de meeste slowcookers kun je kiezen uit low (80 graden) en high (90 graden).

Door de lange gaartijd is het de bedoeling dat het apparaat aan blijft staan, ook als je niet thuis bent. Veel mensen vinden dit een onprettig idee. Om je gerust te stellen; je koelkast en vriezer blijven toch ook aan staan als je weg bent? Ook dit keukenapparaat is speciaal daarvoor ontwikkeld. Dat het apparaat aan kan blijven staan maakt de slowcooker juist ideaal voor drukke gezinnen! Zodra je thuiskomt van werk wacht er direct een overheerlijke maaltijd op je.

Wat kun je bereiden in de slowcooker?

In een slowcooker kun je diverse gerechten bereiden. Zo is het mogelijk om varkensvlees en rundvlees lekker zacht en mals te laten worden in de crock pot. Ook stoofvlees en pulled pork zijn populair om te bereiden in de slowcooker. Naast vlees kunnen ook gevogelte, groenten, soepen en zelfs complete gerechten worden gemaakt in de slowcooker.