Duurzaam transport, wat is het en hoe wordt het gerealiseerd?

Transport & Productie
duurzaam transport foogli

Eén van de grootste uitdaging in de transportsector van Nederland is de verduurzaming. Vele transportbedrijven moeten zich inzetten voor schonere brandstoffen en technologieën om de duurzaamheid te verbeteren. Dankzij het Klimaatakkoord van 2019 moeten bedrijven in de transport en logistiek sector de omslag gaan maken naar een duurzame bedrijfsvoering.

Je zult vast denken dat transport en duurzaamheid niet samengaan met elkaar, het lijken nou eenmaal tegen polen van elkaar. Toch valt er heel erg veel te winnen op het gebied van duurzaamheid in deze sector. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat de transportwereld in 2050 zelfs volledig duurzaam kan zijn, zolang de transportwereld zich er wel voor in blijft zetten.

Wat is duurzaam transport?

Reizen en het transporteren van goederen gaat in veel gevallen gepaard met CO2-uitstoot. Vooral in de logistieke sector wordt er momenteel nog weinig gedaan aan de schadelijke uitstoot van deze branche. Ondanks dat er tegenwoordig al een aantal oplossingen zijn om deze uitstoot te verminderen.

Brandstof is één van de veelbesproken onderdelen als het aankomt op de verduurzaming van de logistieke sector. Het gebruik van transportwagens die rijden op brandstof wordt de laatste tijd al langzamerhand vervangen door de elektrische transportwagens. Maar dit is niet enige wat er valt te verduurzamen binnen bedrijven in de transportsector. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan al voor veel minder CO2-uitstoot zorgen. Kijk bijvoorbeeld naar het voorkomen van leegstand van vrachtwagentrailers, het werken zonder papier of de efficiëntste route pakken.

Het verduurzamen van het transport

Nassau Sneltransport is één van de transportbedrijven die zich heel erg focust op het verduurzamen van zijn diensten. Niet alleen op weg zijn zij bezig met het verduurzamen, maar ook het nieuwe pand wordt verduurzaamd. Op den duur willen zijn een zo goed als energie neutrale locatie krijgen en zijn zij dus begonnen met het aanleggen van zonnepanelen op het dak.

Diensten Nassau Sneltransport

Nassau Sneltransport beschikt over verschillende soorten diensten. Met het vervoeren van ieder soort product of goederen kan jij terecht bij hen. Dankzij de krachtenbundeling van twee transportbedrijven in Breda kunnen zij voor iedere klant de juiste oplossing aanbieden. Het dienstenpakket van Nassau Sneltransport bestaat uit:

Foogli

Wekelijks plaats Foogli leuke en interessante nieuwe artikelen op de website over uiteenlopende onderwerpen. Heb jij tips of weet jij een leuk onderwerp waarover wij kunnen schrijven? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op