De houtprijzen weer aan het dalen na bereiken van hoogtepunt in mei

Retail
dongen pallets foogli

De prijs van hout is wereldwijd nog nooit zo hoog geweest als het afgelopen jaar. EPV, de branchevereniging voor de Nederlandse emballage- en palletindustrie, houdt de prijsindex van het hout heel het jaar nadrukkelijk in de gaten. Zij constateren dat de prijs van het hout na ruim een jaar weer aan het dalen is naar het oude niveau.

Begin januari 2021 kregen de houtprijzen een flinke stijging te voortduren. De beschikbaarheid en levertijden van het hout kwamen onder druk te staan vanwege diverse redenen. De vraag naar hout nam in een rap tempo toe. De houtverwerkende industrie, waaronder de palletindustrie, draaide ondanks de corona gewoon door. Maar vooral de vraag naar hout in de bouwsector groeide enorm, aangezien het bouwen met hout steeds populairder werd.

Pallet productie

Meerdere palletfabrieken kwamen in nood doordat de bouwsector leidde onder een tekort van het hout. Dankzij nieuwe technieken kon hetzelfde hout dat voor pallets wordt gebruikt ook worden gebruikt voor prefab wanden en vloeren in de bouwsector. Het bouwen met hout scheelt enorm in de uitstoot van co2 en hierdoor werd het voor de bouwsector nog aantrekkelijker. Door de bouwsector kwamen uiteindelijk dus ook verschillende palletfabrieken in nood.

Hout

Hout is één van de meest duurzame en eeuwig hernieuwbare grondstoffen in de gehele wereld. Producten gemaakt van hout zoals pallets gaan vaak een lange tijd mee en zijn daarnaast ook op een eenvoudige manier te repareren. Enkele andere voordelen van deze grondstof zijn:

  • Hernieuwbaar
  • Sterk
  • Isolerend
  • Ontwerpvrijheid

Dongen Pallets

Als totaalleverancier van production, inspection & repair en packaging gooit Dongen Pallets telkens weer al zijn ervaringen en expertise in de strijd om jouw logistieke uitdagingen aan te pakken. Zij produceren, inspecteren en repareren onder andere pallets of diverse industriële houten verpakkingen. Ben jij op zoek naar pallets die op een duurzame manier worden gemaakt en van hoge kwaliteit zijn? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Dongen Pallets.

Foogli

Foogli is de blogwebsite waarin diverse onderwerpen wekelijks aanbod komen. Door middel van leuke nieuwtjes en feitjes houdt Foogli jou up-to-date. Wil jij meer weten over een bepaald onderwerp of heb jij bepaalde suggesties? Neem dan geheel vrijblijvend contact op en wie weet staat jou onderwerp binnenkort op de website!

Neem contact op