Het opladen van elektrische auto’s

Tech
elektrische auto opladen foogli

Ruim 300 duizend mensen in Nederland maken gebruik van een elektrische auto. Daarnaast telt Nederland ook ruim 85.000 laadpalen waarvan er 3000 snelladers zijn. Ondanks dat Nederland de grootste laaddichtheid van Europa kent zijn er in verhouding een stuk minder laadpalen dan elektrische auto’s.

Doordat deze verhouding niet helemaal in evenwicht is kan het voorkomen dat net die ene laadpaal waar jij je auto wil opladen bezet is. Dit is natuurlijk extreem vervelend, maar anderzijds kan je hier ook niks aan doen als de accu leeg is. Daarom is het altijd verstandig om een laadpaal thuis te hebben staan of op het werk, zo is er altijd wel een plek beschikbaar waar jij je auto op kan laden.

Laadpalen

Laadpalen in Nederland worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden op ieder moment dat dit nodig is. Het volledig volladen van een elektrische auto kan 5 tot 10 uur met een laadpaal. Dit is uiteraard afhankelijk van de soort paal en de soort auto. Op voorkeur laad je dan ook de auto op wanneer jij deze niet nodig hebt, denk bijvoorbeeld in de avond thuis of overdag op kantoor.

Steeds meer mensen in Nederland besluiten om een diesel- of benzineauto in te ruilen voor een elektrische auto. Dit is ook te merken aan de stijging van het aantal laadpalen in Nederland. Dit aantal is namelijk het afgelopen jaar met 30 procent gestegen en blijft de komende jaren alleen maar verder stijgen.

Hoe installeer ik een laadpaal?

Dankzij het groeiende gebruik van elektrische auto’s wordt de vraag naar laadpalen alleen maar groter en groter. Ook jij kan ervoor zorgen dat er een laadpaal op jouw parkeerterrein of bij jou in de buurt geplaatst wordt. Bij Orange Charging behoort het exploiteren van een laadvoorziening namelijk tot één van de mogelijkheden.

Het exploiteren van een laadpaal bij Orange Charging wordt na een aanvraag 100% voor jou geregeld. De installatie en onderhoud kosten zijn helemaal gratis en daarbij wordt er ook een laadpaal van Ecotap geïnstalleerd van hoogwaardige kwaliteit. Het enige wat jij hier voor hoeft te doen is het beschikbaar stellen van je parkeerterrein en de rest regelt Orange Charging.

Zakelijke laadpalen

Het wordt als bedrijf steeds handiger om een laadpaal op het parkeerterrein te hebben staan. Steeds meer mensen rijden elektrisch en daarom jouw werknemers, collega’s of bezoekers misschien ook wel. Het is dan altijd handig voor deze mensen als zij de auto kunnen opladen tijdens de werkdag. Orange Charging biedt ook laadpalen voor bedrijven aan. Na een eerste gesprek regelen zij verder alles, van de energievoorziening en planning tot het periodieke onderhoud.

Daarnaast zijn er voor ondernemers tal van financiële voordelen voor het plaatsen van een zakelijke laadpaal. Bij Orange Charging is het plaatsen van een zakelijke laadpaal namelijk volledig investeringsvrij en is zelfs het personaliseren van een paal ook nog mogelijk.

Jouw artikel op Foogli?

Heb jij een uniek idee of een leuke suggestie voor een nieuwsartikel op Foogli? Heb jij een onderwerp waar je meer over wil weten? Laat het dan weten via de contactpagina en wie weet zie jij snel jou inzending terug komen op Foogli!