Vintage keuken accessoires

Retail
vintage keuken accessoires foogli

Vintage keuken accessoires doen het nog steeds heel goed. Ze stralen nostalgie uit en zijn zo herkenbaar. We hebben ze nog zien staan in de keuken van de grootouders en ze doen ons wegdromen. Daarom zijn ze ook nog altijd zo populair.

Neem bijvoorbeeld de blikken dozen waar vroeger meel of koffie in bewaard werd. Ze worden nu vaak gebruikt als opbergdoos voor allerlei spulletjes. Maar ze zijn evengoed een decoratief element op een rek of kast. Plaats daarbij nog wat houten broodplankjes of een oude koffiemolen en het plaatje is compleet.

Vintage look

Bij de vintage keuken accessoires hoort ook het typische rolwagentje van de jaren '60. Vroeger werd dit gebruikt om dranken, glazen en karafs op uit te stallen in de 'salon'. Nu kan het in de keuken een handig hulpmiddel zijn. Je kan het ook gebruiken als étagère voor planten. Plaats het in een verloren hoekje en het geeft de keuken opeens een heel andere look.

Ga je in de keuken voor vintage elektrische apparaten, kies dan voor dezelfde kleuren of dezelfde look. Het is best wel mooi om ze niet weg te bergen, maar gewoon op het werkblad te laten staan. Zo krijg je een extra vintage look dankzij je koffiezetapparaat, je mixer of je broodrooster. 

Verlichting

Heb je verlichting nodig in je keuken? Kies dan eveneens voor vintage stijl. Zo kun je kiezen voor oude fabriekslampen of elegante lampjes uit de jaren '60. Maar je kunt evengoed zelf je inspiratie laten werken en bijvoorbeeld een oud vergiet of een rieten mandje omtoveren tot lampenkap.

En waarom zou je eens niet gek doen als het om vintage keuken accessoires gaat. Maak een plantenhouder van een oude weegschaal, of gebruik een oude gegalvaniseerde koffiepot als houder voor houten lepels. En geef een paar ouderwetse pannenlappen of onderzetters een mooi plaatsje aan de muur. Wedden dat ze er plots artistiek gaan uitzien? 

Kopen

Vintage keuken accessoires kun je in diverse winkels gaan kopen. Nog leuker is het om deze spullen een eigen karakter of een totaal andere bestemming te geven dan waarvoor ze oorspronkelijk bestemd waren. Zo creëer je een eigen sfeer en wordt je keuken volledig gepersonaliseerd.