De nieuwste trends op het gebied van sanitair

Dienstverlening
nieuwste trends sanitair foogli

Woningbezitters besteden doorgaans relatief veel aandacht aan de inrichting van hun woon- en slaapkamer. Aan de inrichting van de badkamer wordt vaak echter nauwelijks wat veranderd door de jaren heen.

Dit is niet geheel logisch, omdat de badkamer juist een van de plekken is waar u zich moet kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een warme douche of een warm bad na een lange werkdag! Of wat te denken van een frisse douche aan het begin van een nieuwe dag?

Reden genoeg om ook de badkamer regelmatig van nieuwe interieurelementen te voorzien. Er zijn verschillende manieren om het interieur in de badkamer te verbeteren. In dit artikel geven we in samenwerking met de loodgieter uit Maastricht een aantal handige tips die u hierbij kunnen helpen.

Moderne, strakke sanitaire voorzieningen zijn hot

Allereerst zou u kunnen denken aan het vervangen van de sanitaire voorzieningen in uw huidige badkamer. Laat het sanitair bijvoorbeeld vervangen voor nieuwe, moderne sanitaire voorzieningen. Veel mensen proberen hun badkamer op deze manier een luxe uitstraling te geven, die past bij het sanitair in een hotel. Wie droomt er immers niet van om iedere dag wakker te worden in een 5-sterrenhotel? Door het sanitair in de badkamer te vervangen kunt u een eerste stap in de goede richting zetten. 

Ook zou u leuke accessoires aan uw badkamer toe kunnen voegen. Kies voor een landelijke uitstraling van de badkamer met kleine plantjes, of ga juist voor een klassieker ingerichte badkamer door zilveren kandelaars in de badkamer te gebruiken. Hoe u de badkamer ook inricht, het zal er met deze accessoires altijd gezellig uitzien! Houd er wel rekening mee dat de badkamer niet vol moet komen te staan met accessoires. 

Gebruik vliesbehang op uw muren

Naast het vervangen van het sanitair in de badkamer, of het toevoegen van leuke accessoires, zou u ook kunnen kiezen voor het gebruik van vliesbehang op uw muren. Vliesbehang is een populair type behang, wat specifiek bedoeld is voor warme en vochtige ruimtes in huis. Dit kan de badkamer zijn, maar bijvoorbeeld ook de keuken. In de keuken komt immers condens vrij tijdens het koken! Met normaal behang zou het behang al snel los kunnen laten, waardoor u het behang opnieuw op de muren aan moet brengen. Met vliesbehang is dit niet langer noodzakelijk. 

Tip: maak gebruik van een aantal losse stroken behang! Zo hoeft u niet de hele muur te behangen, maar breekt u toch met het saaie karakter van de meeste muren in badkamers.