Drones zijn de toekomst

Tech
drones foogli

Shots maken vanuit hoog in de lucht, langzaam inzoomend op een rijdende auto die vanuit een bergachtig gebied richting de zee gaat. Dit klinkt als een shot uit een typische Hollywood film.

Vroeger was het alleen voor professionele filmmakers met astronomische budgets tot hun beschikking mogelijk om dergelijke opnames te schieten. Vandaag de dag kan echter iedere huis- tuin- en keukenfilmmaker een soortgelijk shot maken, namelijk met een drone.

Geen high-tech wondermiddel meer

Drones zijn in de winter van 2016 geen onbekend begrip meer. Waar een drone een paar jaar geleden nog een high-tech wonderproduct was, alleen beschikbaar voor de absolute elite, is door de razendsnelle ontwikkelingen in de markt het nu voor praktisch iedereen mogelijk om een hoogwaardige drone te kopen. Een Drone kopen kan al voor een kleine duizend euro. Voor dat geld heb je een drone inclusief Full-HD, of zelfs 4K camera.

Goedkoop of niet?

Ok, ik hoor je denken, duizend euro? Dat is nog steeds een astronomisch bedrag! Natuurlijk, het is geen koopje. Maar het is niet te ontkennen dat drones een stuk toegankelijker zijn voor het grote publiek. En dit zie je ook terug in vele films en documentaires. Drones maken het mogelijk om voor een relatief gezien extreem lage prijs fantastische shots te maken.

Verdere ontwikkelingen

We verwachten dan ook dat binnen een aantal jaar het aantal mensen met een drone exponentieel zal toenemen. Want geef toe, het is een ongekend gaaf item, en iedereen met een klein beetje fotografenbloed in zijn aderen zal een drone met camera moeten hebben.

Wat vind jij van de ontwikkelingen op het gebied van drones? Een goede ontwikkeling, nu iedereen mooie beelden kan schieten? Of wordt het maken van prachtige shots zo te makkelijk en waarderen we echte kwaliteit niet meer? Hoe dan ook, je kunt maar beter aan drones gaan wennen.