Herbruikbare verhuisdozen zijn de uitkomst

Transport & Productie
verhuisdozen foogli

Mensen verhuizen gemiddeld om de tien jaar. Gezinnen steken dan hun hebben en houden in dozen om een eindje verder weer neer te strijken. Naast kartonnen dozen waren er lange tijd eigenlijk geen andere alternatieven.

Er zijn niet veel alternatieven voor het vervoeren van je belangrijkste bezittingen en het karton eindigt vroeg of laat toch weer bij het afval.

Kunststof verhuisdozen

Gelukkig heb je nu ook kunststof verhuisdozen, een milieuvriendelijk alternatief. Misschien denk je bij kunststof niet zo snel dat dit duurzaam is maar de dozen zijn vooral duurzaam omdat ze worden hergebruikt. Een gemiddelde kartonnen verhuisdoos wordt gemiddeld 2,5 keer hergebruikt en is na ongeveer 7 keer helemaal versleten. Een kunststof verhuisdoos kan zelfs tot 400 keer meegaan en de doos is daarnaast ook nog eens 100% recyclebaar.

Natuurlijk is het dan niet de bedoeling dat iedereen kunststof dozen dient aan te schaffen wanneer ze gaan verhuizen, het wordt juist duurzaam als de dozen ter beschikking worden gesteld door verhuisbedrijven zodat de dozen ook daadwerkelijk zo vaak worden hergebruikt.

Goed idee!

Het idee van de kunststof verhuisdoos komt van een groene ondernemer uit Californië in de Verenigde Staten. Hij kocht een honderdtal dozen toen zijn kantoor ging verhuizen en moest ze nadien allemaal bij het afval gooien. Juist hierom ging hij op zoek naar een duurzamer alternatief zodat verhuizen meer ecologisch verantwoord zou zijn. Hij ging uiteindelijk de kunststof verhuisdozen verhuren en vele bedrijven namen zijn voorbeeld over.

Per jaar verhuizen er in Nederland ongeveer 1.500.000 mensen, gemiddeld worden er 60 dozen gebruikt per verhuizing. Dit komt dus neer op een jaarlijks gebruik van ongeveer 90 miljoen dozen! Wanneer je hier nog ongeveer 10 miljoen dozen voor de bedrijfsverhuizingen bijgevoegd kom je toch op een flinke hoeveelheid dozen welke makkelijk vervangen kunnen worden door de duurzamere kunststof dozen.