De voordelen van langer op terras zitten in de winter

Entertainment
example

De kerst komt eraan en dat betekent dat iedereen naar binnen vertrekt. Maar dat is helemaal niet nodig! Buitenlucht is gezond voor het lichaam; je ervaart minder stress, krijgt een beter korte termijn geheugen en krijgt mentale energie. Blijf lekker op het terras zitten in de buitenlucht met een warm drankje en beschutte plaats en geniet van de winter.

Voordelen buitenlucht

In de buitenlucht verblijven bevordert de concentratie en het korte termijn geheugen van de mens. Dit komt omdat het brein minder prikkels krijgt buiten en niet snel wordt afgeleid zodat je als ware tot rust komt. De frisse lucht en het zonlicht doen ons goed en verhogen het immuunsysteem. Daglicht zorgt voor vitamine D wat ondersteunt bij de weerstand. Daarnaast helpt frisse lucht bij angst, depressie en andere psychische problemen.

Het is altijd terrasseizoen

We zijn gemaakt om buiten te zijn en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat buitenlucht gezond is voor ons met meerdere onderzoeken. Met een warme fijne plek in de buitenlucht, is er geen reden meer om binnen te zitten. Doe jezelf een plezier en ga lekker naar buiten, zelfs als het koud is.