Login

Waarom heb je nooit kippenvel op je gezicht?

Gepubliceerd: 2013-12-09 21:44:28 | Door Alicia | 4343x bekeken |

Waarom heb je nooit kippenvel op je gezicht?

Is het je weleens opgevallen dat je nooit kippenvel op het gezicht hebt? De reden achter dit fenomeen zit hem in het feit dat onze huid kleine spiertjes bevat. Deze spiertjes, ook wel erector pilae genoemd, zijn vervolgens weer bevestigd aan een haarzakje. Wanneer een van deze spieren zich aanspant bij een schrik of kou reactie, gaat het haar rechtop in het haarzakje staan en krijg je het kippenvel effect.

Huid zonder kippenvel reflex

Het is echter zo dat niet iedere plek van onze lichaamshuid is voorzien van de kleine spiertjes die verantwoordelijk zijn voor de kippenvel. Vaak zien we dat wanneer een stuk huid een specifieke functie heeft, zoals een handpalm of voetzool, dat je deze spiertjes niet tegenkomt.

Ook al bevat de huid in het gezicht wel dit type huidspiertjes, toch zorgen ze niet voor het kippenvel effect. De spiertjes zijn alleen veel groter dan bijvoorbeeld op de armen.
De erector pilae van het gezicht zorgen ervoor dat je in staat bent om gezichtsuitdrukkingen te maken met je gezicht.

Door natuurlijke selectie en ontwikkeling door de eeuwen heen heeft het menselijke lichaam de voorkeur gegeven aan uitdrukkingen als lachen en fronsen, boven het kunnen krijgen van kippenvel.

Vision All Day Sun Protection SPF30 - Zonnebrandlotion

Vision All Day Sun Protection SPF30 - Zonnebrandlotion kopen

Vision All Day Sun Protection bevat bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-straling (SPF20). Hoeveel je ook van de zon houdt, je huid moet wel tegen haar schadelijke straling beschermd worden. Dankzij de LyphaZome™ technologie dringt Vision diep in de huid.

Bestellen

Deel:

Focus gerelateerde producten


Alpina Elektrische Deken SF5090

Alpina Elektrische Deken SF5090 kopen

De Alpina Elektrische Deken SF5090 heeft een dual zone hittestand en is de ideale verwarmer in huis. Zo kun je lekker warm onder de deken voor de televisie zitten of liggen. Het bevat 9 onafhankelijke instellingen voor zowel de voeten als het lichaam.

Bestellen
Eye of Love Stimulerende middelen EOL Massage kaars Morning Glow 150ml

Eye of Love Stimulerende middelen EOL Massage kaars Morning Glow 150ml kopen

Een opwindende geurende massage kaars, waarmee je haar heerlijk laat ontspannen en genieten.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieAlicia

Alicia

Als schoonheidsspecialiste van Beauty Alive ben ik geïnteresseerd in alles wat met de huid en de verzorging van deze te maken heeft.


Like deze focus


Naar boven
Feedback