Login

Waarom fluiten mannen naar een vrouw?

Gepubliceerd: 2013-12-06 10:51:54 | Door Pieter ten Cate | 3657x bekeken |

Waarom fluiten mannen naar een vrouw?

En de geschiedenis van deze eeuwenoude traditie

Ondanks het feit dat niet alle vrouwen ervan houden om op straat te worden nagefloten, is het tweetonige fluitsignaal nog altijd immens populair in de hele wereld. Toch is het voor veel vrouwen een enorm compliment en ergens toch ook een beetje de reden om 's ochtends weer die pijnlijke naaldhakken aan te trekken. Ik bedoel, wie vindt het nou niet leuk als er positieve feedback word gegeven over hoe je er uitziet.

Mannen reageren echter niet overal ter wereld op dezelfde manier op een mooie vrouw. Zo is het bijvoorbeeld een Marokkaanse gewoonte om te sissen naar een mooie vrouw. Maar waarom hebben mannen overal ter wereld eigenlijk de drang om op deze manier te kennen te geven dat ze een voorbijgaande vrouw leuk/lekker vinden?

Een natuurlijke reactie op mooie vrouwen

Wanneer we het fenomeen bekijken vanuit een biologisch standpunt is de impulsieve reactie op een logische manier te verklaren. Ondanks alle technologische ontwikkelingen blijven we wezens met een natuurlijke drang om een partner te zoeken om ons voort te planten. Wanneer je een potentiële kandidaat tegenkomt moet je dit op één of andere manier duidelijk kunnen maken. Want van niets laten weten zal nooit nageslacht uit voort komen.

Eigenlijk is het fluiten of sissen naar een vrouw dus niets meer dan een manier om op te vallen zoals dit veel gebeurt in de natuur. Dankzij de opvallende toon kun je op een gemakkelijke manier de aandacht vestigen op jezelf terwijl je de vrouw duidelijk maakt wat je van haar vind. Het menselijke ras is echter anders van andere diersoorten in het type criteria dat wordt gesteld aan het mannelijke dier dat een uiting doet van waardering.

Zo gebruiken de diersoorten deze tactieken in combinatie met opvallend, verzorgd en stoer gedrag. Terwijl er bij mensen geen eisen of wensen gelden bij de fluitende partij. Anderzijds word het fluitsignaal ook toegepast in een sociale context om andere mannen in de buurt te laten weten dat er een mooie vrouw voorbijkomt.

To Be Loved / Christmas

To Be Loved / Christmas kopen

Het prachtige nieuwe album van Michael Buble met zowel liefdesliedjes alsook kerstnummers. Haal de kerst in huis met deze heerlijke klassiekers!

Bestellen

Het ontstaan van het fluitsignaal

Naar verluidt is het tweetonige fluitsignaal, dat gebruikt wordt bij het zien van een mooie vrouw, afkomstig uit de scheepvaart. Fluitsignalen zijn namelijk al eeuwenlang een veelgebruikte manier van communiceren om de luidruchtige zee te kunnen overstemmen.
Wanneer de kapitein de aandacht van de bemanning wou hebben werd er vaak een tweetonig signaal gebruikt om dit te bereiken.

Het teken werd vervolgens nagedaan door zeelui die in de havens een mooie vrouw over de kade zagen lopen. Omdat deze zeelui geconditioneerd waren om bij het signaal meteen op te letten, kreeg een langslopende schoonheid meteen alle aandacht van de gehele bemanning. Via de zeevaart verspreidde het signaal zich al snel over de hele wereld en heeft het zich een weg gebaand naar alle uithoeken van de wereld.

Toch zijn de dagen dat het 'fiet fiew' signaal nog actief word gebruikt wellicht voorbij. Dit heeft als reden dat zowel mannen als vrouwen het signaal als vrouwonvriendelijk en ouderwets bestempelen. Toch jammer voor de vrouwen die juist wel deze openbare vorm van waardering weten te waarderen...


Deel:

Focus gerelateerde producten


Verschrikkelijke Ikke 2 (Despicable Me 2)

Verschrikkelijke Ikke 2 (Despicable Me 2) kopen

Bereid je voor op nog veel meer ondeugende minions in de nieuwe animatiefilm voor de hele familie: Verschrikkelijke Ikke 2 ! Gru heeft het leven als superschurk achter zich gelaten om Margo, Edith en Agnes op te voeden. Nu ze geen boosaardige plannen meer hoeven uit te voeren hebben Gru, Dr. Nefario en de minions veel vrije tijd.

Bestellen
Toshiba Encore (WT8-A-102) - Tablet

Toshiba Encore (WT8-A-102) - Tablet kopen

De Toshiba Encore tablet van 20,32 cm (8") is alles wat je nodig hebt voor werk en ontspanning, of je nu wilt internetten, productief wilt blijven met Office 2013 voor Thuisgebruik en Studenten of optimaal wilt genieten van Xbox-entertainment met muziek, games en video.

Bestellen
Butler Betulla - Snijplank met Ril - 45 x 35 cm

Butler Betulla - Snijplank met Ril - 45 x 35 cm kopen

Deze Houten Snijplank van Butler is geschikt voor al het dagelijkse snijwerk in de keuken. De snijplank is gemaakt van de beste kwaliteit kopsbeukenhout, een mooi en natuurlijk materiaal dat zowel in de moderne als klassieke keuken past.

Bestellen

Reacties


Vincent Laros | 2013-12-12 12:21:12

"Eigenlijk is het fluiten of sissen naar een vrouw dus niets meer dan een manier om op te vallen zoals dit veel gebeurd in de natuur." 'gebeurd' → 'gebeurt'. http://schrijfhulp.boom.nl/

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback