Login

Ontwikkelingen IoT 2017

Gepubliceerd: 2016-11-25 10:47:28 | Door WPlugers | 949x bekeken |

Ontwikkelingen IoT 2017

Een stuk vooruit kijken naar de ontwikkelingen op gebied van het IoT (Internet of Things) is iets wat in het verleden al door diverse partijen gedaan is.

Ontwikkelingen IoT 2017

Een stuk vooruit kijken naar de ontwikkelingen op gebied van het IoT (Internet of Things) is iets wat in het verleden al door diverse partijen gedaan is. Veelal op langere termijn en daaruit gebleken is dat door de rapid development die IoT aan het doormaken is dat het lastig is om dit voor lange periodes te doen.We proberen derhalve nu we het einde van het jaar naderen om een blik in ieder geval te doen naar de verwachte ontwikkelingen die ons volgend jaar op het gebied van IoT mogen verblijden.

Enorme groei in draadloze technieken

Als we kijken naar hoe divers IoT oplossingen kunnen zijn als het aankomt op hoe ze moeten communiceren dan zijn er ook steeds nog nieuwe technologieën nodig om aan die eisen te kunnen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan kortstondig maar continue communicatie, periodieke communicatie over langere afstanden, veelvuldige connecties. Voorbeelden die daar al van zijn of in een ver stage zijn, zijn bijvoorbeeld LoRaWan, Sigfox or NB(narrowband)-IOT.Er wordt geschat dat er in de loop van 2017 tot circa 20 verschillende mogelijke draadloze opties zullen zijn waarvan een iedere IoT oplossing naar inzicht van de ontwikkelaar zal moeten inschatten welke het beste past zijn/haar innovatie oplossing.

With great powers comes great responsibilities

Doordat IoT zo snel doorontwikkeld en gegroeid is in bepaalde sectoren is het helaas ok dat er soms een keuze gemaakt is voor functionaliteit first, security second. Er wordt tot op bepaalde schaal gevreesd dat er toch een security breach zal komen. Reden daarvan is ook dat hackers ook de markt van IoT hebben gevonden.Dat neemt niet weg dat men zich hiervan bewust is er ook dubbel time gewerkt word om dit te voorkomen.

Certificering

Momenteel zijn er een heleboel partijen, waaronder Cisco, IBM, Microsoft en anderen, bezig om te voorzien in de steeds groeiende markt van IoT. Ze investeren bijvoorbeeld flink in het trainen van medewerkers om zo ook een bepaald niveau van certificering te kunnen garanderen.Daarnaast wordt er flink gelobbyd door IoT producenten om hun technologie te koppelen aan de veteranen. Praktijkvoorbeeld hiervan is Rockwell Automation met Cisco.

Smarter home

Ook in 2017 blijft op het gebied van Smart Home er steeds meer innovatie komen. Twee zaken gaan daar komend jaar echt doorbreken;

De virtuele assistent

De meeste mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van Siri of Cortana op hun smartphones. Maar de virtuele assistent gaat ook zijn optreden maken in en om het huis. Butlers zijn zo retro in de digitale eeuw.

Smart camera’s

Camera’s in en om het huis zijn er al even. Maar de smart camera heeft zijn optreden nog niet gemaakt op dit vlak, wel al bijvoorbeeld op het gebied van private / corporate security. Maar ook in en om het huis gaat een smart camera welke met behulp van nabijheidssensoren en bewegingssensoren acties zal kunnen triggeren een rol spelen.

Opgroeien

Naast dit alles zullen veel startup IoT oplossingen verder door ontwikkeld worden zodat zij de status startup verliezen en doorgroeien naar een enterprise oplossing. Maar tevens is het zo dat er vanuit een analytisch oogpunt steeds meer gemeten kan worden aangaande de diverse oplossingen, wat er ook voor zorgt dat de nodige aanpassingen / verbeteringen aan de bestaande oplossingen doorgevoerd kan worden.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback