Login

lichaamstaal

Gepubliceerd: 2014-10-16 21:34:04 | Door arjette | 1680x bekeken |

ontcijfer de geheimen van lichaamstaal

lichaamstaal

Mensen zeggen vaak wat ze niet bedoelen en houden hun diepste gedachten verborgen door zorgvuldig gekozen woorden. Het is wetenschappelijk bewezen. Non-verbale communicatie geeft weg wat mensen liever voor zich houden. Het is mogelijk de intenties van mensen te 'lezen' door het gedrag dat ze vertonen te bestuderen.

The Definitive Book of Body Language

The Definitive Book of Body Language kopen

leer stap voor stap gebaren om lichaamstaal te ontcijferen!

Bestellen
Lichaamstaal voor Dummies

Lichaamstaal voor Dummies kopen

stapsgewijs het lichaam af. Voeten, benen, houding, armen micro-expressies, alles komt voorbij.

Bestellen

Zoek de verschillen

lichaamstaal

Voordat je kan beginnen met het interpreteren van het gedrag van de mensen om je heen is het belangrijk om een 'baseline', een soort basis op te stellen. Je moet kijken hoe iemand reageert in een ontspannen situatie voordat je iets kan zeggen over veranderingen in zijn of haar gedrag. Iedereen heeft een eigen manier van doen. De volgende keer dat je iemand ziet kijk dan eens of je wat dingen kan onderscheiden. Praat hij op een bepaalde manier? Zit hij in een aparte houding in zijn stoel? Maakt hij bepaalde gebaren of juist nooit?

Als je dit eenmaal hebt vastgesteld ga je op zoek naar veranderingen. Stel je ben iemand iets aan het vertellen en diegene is constant met zijn been op en neer aan het bewegen. Op het moment dat je over het avondeten van gister begint stopt hij met bewegen. Dit is een verandering. De persoon kan plotseling geïnteresseerd zijn of het juist niet leuk vinden dat je over eten bent begonnen Om dat uit te vogelen moet je naar meerdere dingen kijken.

dit is een van de belangrijkste dingen. Nooit iemand beoordelen op basis van een of weinig losse gebaren of houdingen. Stel iemand verteld wat hij volgende week gaat doen en slaat tegelijkertijd zijn armen over elkaar. Je kan hem nu beschuldigen van liegen omdat gekruiste armen vaak een teken is van nerveusheid maar als je iets beter had gekeken had je gezien dat hij kippenvel had en zich probeerde op te warmen. Lichaamstaal lees je altijd in clusters. Probeer de regel van vier aan te houden. Als je ziet dat iemand zijn lippen strak op elkaar heeft gedrukt en dus zo een boos gezicht trekt ga dan op zoek naar 3 andere signalen die dat bevestigen. Bijvoorbeeld een vooruit geduwde kaak, gebalde vuisten en een rechte rug als teken van aanval. Er zijn vaak ontzettend veel aanwijzingen voor een emotie of gevoel, ga dus niet af op losse signalen.

Lichaamstaal is niet alleen een leuke bezigheid het is nog functioneel ook. Hoe vaak heb je wel niet een gesprek gehad met iemand zonder te letten op het getik van zijn vingers op de tafel, zijn pupillen die groter werden, hoe vaak hij op de klok keek, enzovoorts. Als je echt op je gesprekspartner gaat letten, en niet alleen luistert naar wat hij zegt zal je meer worden waardeert. Mensen voelen zich begrepen omdat je laat zien dat je echt luister. Je ziet hoe ze zich voelen en kijkt dwars door ze heen. Bovendien help kennis van lichaamstaal je om zelfverzekerder en professioneler over te komen. Je verdiepen in lichaamstaal is zeker de moeite waard!

Wat zeg je?

Wat zeg je? kopen

kijk dwars door iemand heen en vertel tot hun grote verbazing wat ze zelf niet kunnen of willen vertellen

Bestellen
Je bent sprekend je lichaam

Je bent sprekend je lichaam kopen

lichaamstaal onder bepaalde situaties. Goed uitgelegd en makkelijk terug te zien in het dagelijks leven. Laat je vrienden versteld staan en vertel hen wanneer ze liegen of iets anders zeggen dan hun lichaam.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Lichaamstaal Op Het Werk

Lichaamstaal Op Het Werk kopen

Verbaas je collega's met je kennis. Detecteer leugens, voorzie promoties, beïnvloed klanten. stapsgewijs uitgelegd in dit boek

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiearjette

Arjette


Like deze focus


Naar boven
Feedback