Login

Nieuwe Android besturingssysteem Android KitKat onthuld

Gepubliceerd: 2013-09-04 16:01:52 | Door Pieter ten Cate | 2046x bekeken |

Nieuwe Android besturingssysteem Android KitKat onthuld

Google onthult nieuwe Android KitKat op een verrassende manier

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google gaat Android KitKat heten. Eerder werd door het bedrijf aangegeven dat versie 4.4 van het populaire besturingssysteem "Key Lime Pie" zou gaan heten, maar hier wordt toch op teruggekomen. Het besluit om het systeem te vernoemen naar de chocola en frisdrank producent Nestlé, is overduidelijk een marketingstunt voor beide partijen. Zo meld Nestlé dat het van plan is om meer dan 50 miljoen chocoladerepen gaat verkopen, met een afbeelding van de Android mascotte erop.

Iets nieuws en onverwacht

Nieuwe Android besturingssysteem Android KitKat onthuld

Google geeft aan dat er geen financiële belangen zijn bij de samensmelting van beide merknamen, maar dat het doel was om een originele en onverwachte naam te gebruiken.

Sceptici speculeren en zetten vraagtekens bij het verbinden van beide merken. Volgens hen zou het een gewaagde gok zijn, maar over één ding zijn ze het allemaal eens: verrassend is het zeker!

Nestlé lag bijvoorbeeld een aantal jaren geleden onder vuur, om de manier waarop het bedrijf gepoederde babymelk promootte in derde wereld landen.

Ook moest het bedrijf vaak producten terugroepen, zoals voor het laatst met hondenvoer in de Verenigde Staten waar salmonella in kon te zitten.

Google is echter ook vaak in het nieuws om soms controversiële redenen, zoals de claim van de Amerikaanse regering, dat het besturingssysteem het meest malware-gevoelig is van alle mobiele besturingssystemen.

Het besturingssysteem van Google is echter wel inmiddels meer dan een miljard keer geactiveerd.

Waarom nou de naam Android KitKat?

Al sinds 2009 hebben de diverse versies van het besturingssysteem de naam gekregen van een soort traktatie, en verschuift met iedere grote update één letter in het alfabet.

Zo behoren Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean tot de voorgaande versies van het populaire besturingssysteem. De term KitKat is hiermee een logisch vervolg op een vrolijke en creatieve lijn van namen voor Android.

Naar verluid werd er afgezien van "Key Lime Pie" omdat niet iedereen een associatie kan leggen met de maak die hierbij past. De uiteindelijk naam KitKat kwam tijdens een nachtje doorhalen bij Android ter sprake en de afspraken met Nestlé omtrent de naam waren binnen 24 uur helemaal rond.

Om de "samenwerking" te vieren plaatste Google een enorm standbeeld van de Android mascotte - gemaakt uit KitKat's - voor hun eigen hoofdkantoor.

Een geheime voorbereiding

De executives van beide firma's hebben elkaar in voorbereiding op deze samenwerking in het geheim ontmoet op het Mobile World Congres in Barcelona om de overige details invulling te geven. Om de samenwerking een boost te geven is Nestlé van plan om meer dan 50 miljoen chocoladerepen met een Android-mascotte op de verpakking te leveren aan winkels in 19 verschillende landen.

Ook de productie van de aangepaste wikkels werd in het geheim gedaan, en is tot de bekendmaking ook daadwerkelijk geheim gebleven.

Er werden allerlei maatregelen getroffen om de naam zo lang mogelijk geheim te houden, helemaal omdat het dit keer afweek van de algemene benamingen van zoete traktaties. Er werd slechts een klein team ingeschakeld om bij beide partijen de voorbereidingen te treffen voor de lancering.

De term Key Lime Pie werd intern gebruikt om het verrassingselement tot op de dag van bekendmaking te behouden.

Google is ervan overtuigd dat het bij een dergelijke release gaat om het verrassingselement, vooral bij de die-hard Google fans. (Googlers)


Bron: Android KitKat unveiled in Google surprise move - BBC


Deel:

Focus gerelateerde producten


Samsung Galaxy Tab3 10.1 (P5210) - WiFi / Wit

Samsung Galaxy Tab3 10.1 (P5210) - WiFi / Wit kopen

De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 is een echte familietablet. Geschikt om te multitasken en te gebruiken voor home entertainment.

Bestellen
Samsung Galaxy S4 - Zwart

Samsung Galaxy S4 - Zwart kopen

Ideaal om te multitasken! Ontdek handige features als oogbesturing, maak gave foto’s met diverse effecten en monitor je gezondheid.

Bestellen
Samsung Galaxy Tab3 7.0 (T2100) - WiFi / Wit

Samsung Galaxy Tab3 7.0 (T2100) - WiFi / Wit kopen

De Samsung Galaxy Tab 3 7.0 is ideaal voor multi-tasken. Naar hartelust surfen, apps gebruiken, muziek luisteren of ebooks lezen, waar je ook bent.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback