Login

Ik ga op vakantie en ik laat thuis...

Gepubliceerd: 2013-09-04 14:28:20 | Door Pieter ten Cate | 1890x bekeken |

Ik ga op vakantie en ik laat thuis...

Uit onderzoek van afgelopen zomer is gebleken dat het grootste deel van de mensen zijn/haar smartphone en/of tablet thuis laten. De redenen? Rust, angst voor schade of diefstal.

Op vakantie voor je rust

Sommige mensen kiezen ervoor om zijn of haar smartphone thuis te laten om zo extra rust te hebben op vakantie. Met een smartphone in je bezit zul je toch al snel 'online' gaan zodra er ergens in de buurt Wi-Fi is. Je zult mailtjes van je werk en WhatsApp berichten van vrienden ontvangen en niet te vergeten; je zult al je Social Media openen en bekijken. Dit zorgt niet voor rust, je bent alsnog met de dagelijkse dingen bezig. Het is daarom een verstandige keus van vele mensen om de smartphones en tablets thuis te laten.

De meeste mensen willen daarentegen wel bereikbaar blijven en dus wel een toestel meenemen. Wat de meeste mensen doen; ze zoeken een oude mobiele telefoon op en kopen de goedkoopste prepaid simkaart. Zo zijn ze toch bereikbaar maar ontvangen geen mailtjes of WhatsApp berichten, daarnaast blijven de kosten laag want als het tegoed van de simkaart op is zul je er geen gebruik meer van kunnen maken tot dat deze weer opnieuw opgeladen is. Bij een abonnement is dit natuurlijk anders en kun je onbeperkt door blijven gaan.

Angst voor schade

Naast het feit dat het voor veel rust zorgt, voorkom je ook direct het eventuele probleem van diefstal of schade zodra je jouw smartphone en/of tablet thuis laat.

Het is algemeen bekend dat de kans op schade of diefstal groter is op vakantie. De kans op schade neemt toe doordat je bijna altijd in contact bent met zand en water. Beide zijn niet goed voor een smartphone of tablet en kunnen er zelfs voor zorgen dat het toestel defect gaat.

Daarnaast kent vrijwel iedereen een bekende met een verhaal over diefstal op vakantie. Of er is ingebroken door lokale mensen of de schoonmaker heeft 'perongeluk' iets meegenomen. Sluit deze risico's uit en kies er voor om beide toestellen thuis te laten. Naast het feit dat reparaties of de aanschaf van een nieuwe erg duur zijn, zorgt dit ook weer voor stress zodra er iets stuk gaat of gestolen word op vakantie.

Wees verstandig en doe het niet! Koop gewoon een prepaid simkaart en zoek een oude mobiele telefoon op!


Deel:

Focus gerelateerde producten


Abroadband Data SIM Kaart

Abroadband Data SIM Kaart kopen

SIM Starterspakket: Abroadband Data SIM Kaart Internetten in meer dan 60 landen voor €0,59/Mb. Geen gebruik = geen factuur Geen contract Tarieven.

Bestellen
Vodafone Sim Only Prepaid Kind Veilig

Vodafone Sim Only Prepaid Kind Veilig kopen

Voorkom ongewenste kosten Vanaf het moment dat je de simkaart in de telefoon van je kind plaatst is bellen en sms’en mogelijk, máár zijn bellen naar 0900-nummers en het aanmelden voor betaalde...

Bestellen
Telfort prepaid-starterspakket inclusief 7,50 euro beltegoed

Telfort prepaid-starterspakket inclusief 7,50 euro beltegoed kopen

Je hebt al een eigen telefoon en je wilt zelf de kosten in de hand houden. Kies dan voor Telfort prepaid sim only, en profiteer van veel voordelen.

Bestellen
T-Mobile prepaid SIM only

T-Mobile prepaid SIM only kopen

Heb je al een telefoon en wil je voordelig PrePaid met T-Mobile bellen? Dat kan met een T-Mobile PrePaid SIM-kaart.

Bestellen

Reacties


Joep | 2013-10-03 12:01:21

Ik vind het toch altijd nog het meest lekkere om gewoon mijn mobiel/tablet lekker thuis te laten liggen. Geniet lekker van je vakantie en laat die elektronica thuis!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback