Login

Draagbare technologie van Fos zorgt dat je opvalt en gaat een stapje verder

Gepubliceerd: 2013-09-02 16:17:40 | Door Pieter ten Cate | 2235x bekeken |

Draagbare technologie van Fos zorgt dat je opvalt en gaat een stapje verder

Fos brengt een hele nieuwe kijk op LED elementen in kleding en accessoires.

Er zijn de afgelopen tijd steeds vaker signalen omtrent technologische ontwikkelingen in de mode industrie. Naast kleding dat zichzelf wast met zonlicht, heb je binnenkort ook nuttige LED strips die je beschermen en communiceren met je omgeving.

Een LED toepassing met een verrassende twist

De opkomende rage van LED verlichtte kleding haakt perfect in op de groene stroom rage van de laatste tijd. Echter is het leuk te zien dat de concepten steeds verder reiken, dan alleen het laten oplichten van een object als een kerstboom.

Met deze invalshoek komt het bedrijf Fos met de nieuwste trend op het gebied van draagbare technologie. Fos is een met LED verlichte strip stof die kan worden aangebracht op kledingstukken zoals een jas, shirt of tas. Hierbij ligt vooral de nadruk op het gebruik voor sporters en fietsers. Bekijk ook deze thermo producten voor op de fiets!

Gebruikers kunnen zelf hun Fos programmeren om bijvoorbeeld de omgeving inzicht te geven in het aantal verbrande calorieën, het behalen van je persoonlijk doel of de route die je aan het lopen of fietsen bent. Met de 64.000 verschillende mogelijke licht tinten die tot je beschikking staan, bied deze technologie enorme vrijheid in gebruik.

Het ziet er niet alleen super hip uit, maar zorgt er ook dat je veiliger door het drukke verkeer van de stad kunt bewegen.

De maker Anders Nelson is momenteel bezig met het werven van kapitaal voor het grootschalig produceren van deze innovatie. Hij geeft hierbij te kennen dat het product niet alleen bedoeld is voor de urban sporter. Met de LED strip steel je namelijk ook de show op feesten en zijn er zelfs plannen om het systeem aan te kunnen sluiten op muziek input, zodat je er een gigantische lichtshow mee kunt maken op de dansvloer.

Fos start-up in de belangstelling

Voordat deze technologie beschikbaar is op de markt, is het bedrijf druk bezig met het binnenhalen van de financiering van $200.000. Door gebruik te maken van het crowdfunding fenomeen, kun je als investeerder of particulier een micro-investering doen via het populaire platform Kickstarter. Fos wil hiermee 's werelds eerste echte draagbare en betaalbare LED-display systeem op de markt brengen.

Het bedrijf richt zich in eerste instantie op de doelgroep 'urban athleten' die actief zijn in grote steden, voor wie zichtbaarheid en communicatie erg belangrijk zijn. Zeker omdat fietsverlichting vaak genegeerd of gestolen word, denkt de maker hier een enorm populaire troef in handen te hebben om ongelukken te voorkomen.

Waar is Fos van gemaakt?

Het product is een Velcro® gevoerde stof met daarin een super helder LED raster verwerkt, die je kunt programmeren via je telefoon. Door het lichte en gemakkelijk te gebruiken materiaal heb je niet door dat je het draagt, en zit het niet in de weg.

Fos van Erogear beschikt qua ontwerp over een uniek design. Het aangepaste embedded systeem bevat een krachtige 32bit microprocessor, flash-geheugen, en een geavanceerde LED-matrix bestuurder met een compacte en zuinige voeding. Door de flexibele elementen en het gebruik van LED technologie is het product extreem duurzaam in gebruik en gaat deze lang mee. Ook zorgt de keuze in materiaal er ook voor dat het product tegen een lage prijs kan worden aangeboden.

Het product zal in meerdere formaten worden gemaakt, waarbij zelfs een riem met interactieve LED verlichting tot de mogelijkheden behoort.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Sony Reader™ LED Cover met Leeslampje (PRSACL22B) - Zwart

Sony Reader™ LED Cover met Leeslampje (PRSACL22B) - Zwart kopen

Een leeslampje met LED licht gaat extra lang mee. Zelfs voor e-readers is deze mogelijkheid al beschikbaar.

Bestellen
Sony Reader™ LED Cover met Leeslampje (PRSACL22W) – Wit

Sony Reader™ LED Cover met Leeslampje (PRSACL22W) – Wit kopen

Lezen in een donkere omgeving was nog nooit zo prettig voor uw ogen dankzij het zachte en goed verdeelde LED licht.

Bestellen
Move Smart BL115WW LED Automatisch - Fietskoplamp - Grijs

Move Smart BL115WW LED Automatisch - Fietskoplamp - Grijs kopen

Wil je nu al een LED fietslamp? bekijk deze automatische fietslamp eens!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback