Login

Zelf je telefoon repareren

Gepubliceerd: 2017-03-13 12:37:21 | Door Lisa | 1004x bekeken |

Het is belangrijk om je telefoon goed te beschermen. Vooral als je een telefoon uit het duurdere segment bezit is het belangrijk om te zorgen dat je zo snel mogelijk een telefoonhoesje bij je telefoon besteld. Een groot deel van de smartphone bezitters laat namelijk nog wel eens zijn telefoon vallen. Uit onderzoek van een aantal jaar geleden bleek dat 1 op de 10 mensen met een kapot scherm rondloopt. Mocht je nu toch je telefoon niet goed genoeg beschermt hebben en hoor jij ook bij deze groep dat met een kapot scherm rondloopt of heb je wellicht een ander defect? Dan laten we je vandaag zien hoe je zelf je telefoon kunt repareren zonder al te veel kosten te maken.

Zelf onderdelen vervangen

Je vraagt je misschien af of het verstandig is om zelf onderdelen te vervangen. Je bent wellicht helemaal niet technisch. Toch is het tegenwoordig erg gemakkelijk om zelf je telefoon te repareren. Natuurlijk dien je dan allereerst telefoon onderdelen te bestellen. Er zijn genoeg webshops die online telefoon onderdelen verkopen. Een grote speler op de markt is bijvoorbeeld Phonegigant

Wanneer je jouw onderdelen in huis hebt kan de reparatie beginnen. Heb je geen idee hoe je de reparatie moet beginnen? Geen nood! De onderdelen webshops spelen hier handig op in. Ze hebben vaak handleidingen op de website staan. Zo maakt de webshop die we eerder in dit artikel noemde zowel gebruik van teksthandleidingen als video’s. Zie hier bijvoorbeeld hun Youtube kanaal

Toch liever niet zelf repareren?

Durf je het ondanks de handleidingen en de video’s toch niet aan om zelf je telefoon te repareren dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er genoeg reparatiecentra op elke hoek van de straat. Hou er wel rekening mee dat je hier waarschijnlijk wel meer voor betaald dan wanneer je het zelf doet. Bekijk verder ook reviews op internet voordat je zo’n reparatiecentrum instapt. 

Tot slot

Ga voordat je zelf aan de slag gaat met het repareren van je telefoon wel even goed na of je nog garantie hebt. Uiteraard geldt dit niet voor elke schade, maar sommige schades vallen binnen je garantie. Je telefoon wordt dan gratis gerepareerd. Het duurt vaak wel lang voordat je jouw telefoon weer terug hebt.  


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback