Login

Wegen met zonnepanelen voor een groene toekomst | Video

Gepubliceerd: 2014-05-30 10:28:41 | Door Pieter ten Cate | 2132x bekeken |

Wegen met zonnepanelen voor een groene toekomst | Video

Alternatieve vormen van energie zijn vaak prijzig om te winnen en nemen doorgaans veel ruimte in beslag. Denk maar eens aan onze windmolen parken of de productie van lijnzaadolie. Om deze reden is het combineren nieuwe technologie met hedendaagse voorwerp juist zo aantrekkelijk. Op Indiegogo is momenteel een crowdfunding project actief die wellicht het antwoord kan zijn op al onze energie behoeften. Een weg van zonnepanelen klinkt wat futuristisch, maar toch lijkt het dichterbij dan je zou denken!

Wat zijn zonne-wegen?

Het concept van zogenaamde zonne-wegen is het plan om bestaande wegen, parkeer- plaatsen, opritten, landingsbanen en fietspaden te vervangen met technologische panelen. Deze panelen die tezamen het oppervlak van de weg zullen vormen, zijn gemaakt van een soort glas en bevatten zonnepanelen.

Daarnaast krijgen ze ook LED verlichting mogelijkheden wat eindeloze mogelijkheden biedt op het gebied van signalen en dergelijke. Hieronder is het filmpje te zien waarin dit fantastische concept wordt uitgelegd.


Succesvolle crowdfunding

Momenteel trekt het project veel bekijks vanwege de originele manier om de investering voor het ontwikkelen van de eerste prototypes te bewerkstelligen. Inmiddels is het doel van de basisinvestering van 1.000.000 dollar ruimschoots gehaald. Daarnaast heeft wordt het project gesponsord door de Amerikaanse regering.

Het feit dat het project zoveel bekijks trekt zijn de eindeloze mogelijkheden die het product biedt. Ook onderdeel zijn van deze geweldige technologie? Bekijk het project op Indiegogo en steun de ontwikkeling met een donatie vanaf $5.

De basis van het project is gelegd door een stel uit Amerika en sluit naadloos aan bij andere technologische ontwikkelingen zoals de zelfrijdende auto's.

Ook enthousiast over deze nieuwe bron van energie? laat een comment achter en discussieer mee!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


ZGA Opladers

ZGA Opladers kopen

Mooi design 1.5w zonnepaneel met een zeer grote powerbank capaciteit van maar liefst 10.000mAh/23wh. Compact van formaat en makkelijk mee te nemen in je tas of broekzak. Handig voor de stroomvoorziening van je tablet, camera, iPad, iPod, smartphone, iPhone, Samsung, HTC, Nokia, LG, Motorola, Lenovo, je zit nooit meer zonder power, waar je ook bent!

Bestellen
RELED Zonnepaneel Resolar13413

RELED Zonnepaneel Resolar13413 kopen

Een compacte oplaadset voor verlichting op basis van zonne energie. Een ideale en onderscheidende manier om zowel buitenshuis als binnenshuis van stroom gebruik te kunnen maken. Buitenshuis is dit een ideale set voor kampeerders of als noodstroom voorziening te gebruiken. Binnenshuis kunt u denken aan woonverlichting in landelijke regio's waar de stroomvoorziening niet aanwezig, onregelmatig en of schaars is.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback