Login

walki talkie

Gepubliceerd: 2016-06-16 15:46:57 | Door ElineV | 695x bekeken |

In dit artikel van u informatie over walkie talkies!

De geschiedenis van de walkietalkie

Walkie talkies worden ook wel een portofoon genoemd. Vroeger waren deze heel groot en zat er een grote antenne aan. Het was dan ook moeilijk om deze met je mee te nemen, omdat het nou eenmaal zo groot was.  De walkie talkie is uitgevonden door een Amerikaanse man, genaamd Alfred J. Gross. Hij was geboren op 22 Februari 1918 en is overleden op 21 december 2000. Dit was een hele goede uitvinding en het deed ook iets met de technologie, want in die tijd waren er geen telefoontjes. De walkie talki was eigenlijk de telefoon van nu.  Heden zijn er walkie talkies in verschillende kleuren en formaten en kunnen ze makkelijk mee worden genomen.

De walkie talkie in gebruik

De walkie talki is een apparaat waarmee je op afstand met elkaar kunt communiceren. Sommige walki talkies kunnen worden bereikt tot 3 meter terwijl andere walkie talkies een bereik hebben van 10 meter. Deze apparaten worden tegenwoordig veel gebruikt bij de politie en het leger. Dit is heel handig, omdat je er geen internetverbinding voor nodig hebt. Ook is het makkelijk in gebruik en is het bijna onmogelijk om afgeluisterd te worden. Ook is de walki heel snel en is de verbinding heel sterk.  Heden is de portofoon veel kleiner, waardoor er makkelijk mee gebeld kan wordt en mee gedragen kan worden.

Accessoires bij de walki talkie

Een walkie talkie heeft net als de mobiele telefoon ook accessoires. Er zijn oordopjes, opbergtassen, tafelladers en nog veel meer accessoires voor de walk talki. Deze accessoires zijn nodig bij bijvoorbeeld het luisteren of opladen, maar ook ter bescherming. Ook zijn er leuke hoesjes om de walki talki mooier te maken.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieElineV


Like deze focus


Naar boven
Feedback