Login

Verschillende soorten robots

Gepubliceerd: 2016-05-31 07:48:47 | Door WPlugers | 1348x bekeken |

Er komen steeds meer robots bij. We zetten er een paar op een rij.

Werk jij in de verspaningstechniek? Dan zal je vast en zeker iets weten van een CNC machine en BMO automation. De CNC staat namelijk voor Computer Numerical Control. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort robot is die helpt om bepaald materiaal (metaal, hout of kunststof) nauwkeurig te bewerken. Er zijn natuurlijk nog veel meer gave robots die de laatste jaren in ontwikkeling zijn gegaan. In deze blog zetten we een paar opvallende robots en hun kunsten op een rijtje. 

Brandweerbot

Er is nog geen exacte naam voor maar de brandweerbot wordt de komende twee jaar ingezet door de Amsterdamse brandweer. Hun gaan experimenteren met de robot en proberen het werk daardoor effectiever en veiliger te maken. De brandweerbot is op afstand bestuurbaar en kan voorzien worden van water en/of schuimkanonnen, ventilatoren, camera’s, meetapparatuur en zelfs een brandcard.

SCAMP

Deze robot is vergelijkbaar met een drone. Het grote verschil is echter dat de SCAMP ook op verticale muren kan landen. De robot heeft daarvoor drie poten die voorzien zijn van stekels die het mogelijk maken om op muren te landen en er ook op te klimmen. SCAMP staat dan ook niet voor niets voor Standfor Climbing and Aerial Maneuvering Platform. 

Grootste robot ter wereld

In Woensdrecht komt vanaf 2017 de grootste robot ter wereld te staan. De robot heeft als functie het wegbranden van verf van de vliegtuigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een laser die daarbij ook nog eens dertig tot vijftig procent minder tijdrovend is dan het normale proces. Plus, het is ook veel goedkoper om de robot het te laten doen. Het is dan ook niet zomaar een robot die je gemakkelijk ergens neer kunt zetten. Nee, deze is maar liefst 26 meter groot, vier meter breed en weegt ongeveer 48 ton. Het robotsysteem wordt zo gebouwd dat het uiteindelijk zelfs de verf van een Airbus A380 kan verwijderen. Het beste van deze robot is dat hij tientallen banen zal gaan opleveren.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback