Login

Vergelijking van oude lampen met LED lampen

Gepubliceerd: 2016-01-20 15:46:15 | Door vincent1989 | 729x bekeken |

Vergelijking van oude lampen met LED lampen

Gloeilampen zijn vandaag de dag niet meer te krijgen. Dit in verband met gewenste CO2-reductie. Maar stel, je hebt nog gloeilampen in huis, die je nog steeds gebruikt. Zijn deze beter dan bijvoorbeeld LED lampen? Laren we een vergelijking van oude lampen met LED lampen doen om te zien wat nou precies de voordelen van dit soort verlichting zijn.

Warmte van oude lampen en LED lampen vergelijken

Er zijn twee soorten warmte waar we het hier over kunnen hebben. Daar waar oude lampen behoorlijk warm tot zelfs heet kunnen worden, doordat ze ook veel meer stroom verbruiken, is dit bij LED lampen niet het geval. Ze gebruiken dan ook tot wel 80% minder stroom in vergelijk met oude lampen zoals gloei- en spaarlampen. Nu zijn er veel mensen die denken dat de warmte (sfeer) van LED lampen een heel stuk minder is. Door LED filament verlichting is dit echter niet meer zo. Filament zorgt ervoor dat dezelfde warmte of sfeer die uit gloeilampen komt ook bij LED lampen is. Hierdoor hoef je je daar dus absoluut niet druk te maken, de sfeer in huis zal hetzelfde zijn.

Oude lampen met LED lampen vergelijken: branduren
De branduren van LED lampen kunnen wel oplopen tot 50.000, wat met de oude lampen eenvoudigweg niet haalbaar is. Om de vergelijking aan te gaan: Dit is 8 keer langer dan de branduren van spaarlampen en wel 30 keer langer dan de branduren van een gloeilamp.

En de prijs?

LED lampen zijn over het algemeen wel duurder dan gloeilampen en spaarlampen, maar dat is ook wel een beetje afhankelijk van waar je ze koopt. Bij LEDshop Groenovatie vind je LED lampen voor de aller scherpste prijs. En daarbij lever je niet eens in op kwaliteit. Sterker nog, je gaat er enorm op vooruit, aangezien wij alleen de allerbeste LED lampen aanbieden die er te vinden zijn.

Eigenlijk heeft het geen zin om oude lampen met LED lampen te vergelijken. Als je kijkt naar het aantal branduren, de kosten die je op energieverbruik gaat besparen bij het gebruik van LED lampen en al het andere, dan weet je dat je het beste de oude lampen kunt vervangen. Daarnaast is het ook veel beter voor het milieu, omdat LED lampen veel minder CO2 uitstoot hebben dan de oude lampen. Nog een vergelijking waardoor je eigenlijk wel weet dat je het beste op LED verlichting over kunt stappen. Er zijn ontzettend veel soorten LED lampen te verkrijgen. Je kunt je oude lampen heel eenvoudig vervangen, desnoods met een verloopstuk, zodat je binnen een paar tellen van het goede LED licht kunt genieten, zonder dat je binnen aanzienbare tijd de lamp weer vervangen moet, gezien het enorme aantal branduren die LED lampen hebben.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieVincent1989


Like deze focus


Naar boven
Feedback