Login

Van nietmachine tot tacker

Gepubliceerd: 2014-10-24 06:54:58 | Door Sanneb | 1055x bekeken |

In dit artikel leest u alles over tackers!

De tacker stampt af van de nietmachine. Het is een veel zwaardere versie van de kleine nietmachine maar in principe heeft het een zelfde werking maar dan veel krachtiger. Een tacker werkt door middel van een veersysteem, perslucht, gas of door een elektromagneet. Door de druk die hierdoor vrijkomt worden de nieten in het materiaal bevestigd. Wat anders is dan bij een kleine nietmachine is dat een tacker de pootjes van de nietjes niet kam ombuigen. De nieten die door een tacker geschoten worden gaan volledig het materiaal in. Het is daarom van belang dat je de juiste nieten in de nietpistool hebt zitten om te voorkomen dat de nieten er aan de andere kant er weer uitgaan. Meer lezen over dit onderwerp kijk dan op: http://www.techno-tools.nl/

Een ander heel groot verschil bij een tacker en een nietmachine is dat een tacker middels druk werken. Door de druk die vrijkomt kan de slagpen in het apparaat de niet met enorm veel kracht uit het apparaat slaan. Er bestaan heel veel soorten bevestigingsmaterialen die te gebruiken zijn bij een tacker. Er zijn nieten in alle soorten en maten maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld spijkers of brads te schieten uit een tacker. Hiervoor dien je alleen een andere magazijn aan te schaffen.

Tackers worden in alle branches gebruikt

De tacker is een veel gebruikt apparaat in de bouw en bij stoffeerderijen. Het is een makkelijk te bedienen apparaat en het maakt het werk veel efficiënter. Door te werken met een tacker zal de productiviteit veel hoger liggen dan wanneer nieten, spijkers of brads met de hand in bouwwerken geslagen worden. De tacker is van alle markten thuis.

Er zijn heel veel soorten tackers. Voor ieder bevestigingsmateriaal bestaat er een speciale tacker. Het is niet noodzakelijk om allemaal verschillende tackers te gebruiken maar het is wel veel makkelijker want als er een dienst weigert kan er toch door gewerkt worden, ondanks dat de kapotte tacker voor onderhoud naar een tacker service punt is gestuurd. Een goed en erkend service punt vindt u hier: http://www.hilbrink-hechttechniek.nl/

Compressor is noodzakelijk

Een tacker werkt niet zonder luchtdruk en hierdoor is het noodzakelijk om een compressor bij de tacker aan te schaffen. De compressoren zijn ook in verschillende formaten te koop, het is maar net hoe breed je het hebt. Er zijn ontwikkelingen in de markt waarbij er waarschijnlijk in de toekomst geen compressoren meer noodzakelijk zijn. Er zijn geluiden dat men bezig is met kleine gasflessen die aan de tacker vast gemaakt kunnen worden waardoor de tacker nog makkelijker te bedienen is.

Verbind alle soorten materialen met elkaar

Een tacker is niet alleen geschikt voor hout bewerking. Het kan alle soorten materialen aan elkaar verbinden. Het kan zelfs beton met metaal verbinden. Het enige wat je nodigt hebt is een goede kwalitatieve tacker en de juiste bevestigingsmaterialen. Het is een enorm handig stuk gereedschap die in verschillende branches wordt gebruikt om tot een goed eind resultaat te komen. Bij verschillende bouwmarkten zijn ook doe het zelf tackers te koop, maar heb je een tacker nodig dan kun je er ook altijd één huren bij een tackerspecialist.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback