Login

Microsoft stelt Office beschikbaar voor iPad

Gepubliceerd: 2014-04-16 06:49:42 | Door MPaul | 1003x bekeken |

Eerder was het niet mogelijk om van het vertrouwde documentbewerkingsprogramma van Microsoft gebruik te maken op apparaten zoals een iPad en iPad mini. Er waren wel een aantal alternatieven beschikbaar in de App Store. Het is natuurlijk fijner als je met één programma uit de voeten kunt die op alle apparaten werkt, dus ook op je laptop of desktop.

Gelukkig was daar het moment; Microsoft kondigde een versie aan die geschikt was voor de iPad. De applicaties waren direct via de App Store te downloaden, maar alternatieven die als document management systeem dienen moet je niet direct de prullenbak ‘ingooien’. Het bedrijf richt zich met deze software vooral op zakelijke gebruikers die meer Windows producten gebruiken. 

Betaald abonnement 

Gebruikers moeten betalen om van het softwarepakket gebruik te mogen maken. Het Office 365-abonnement kan op twee manieren afgerekend worden. Of je neemt een abonnement dat 10 euro per maand kost of je rekent 99 euro per jaar af. Er zijn ook gratis mogelijkheden, maar dan kun je met Office alleen documenten op de iPad. 

Het pakket bestaat uit verschillende Office producten die je het meest voor je studie of werkzaamheden zult gebruiken. Denk aan Word voor het schrijven van werkstukken en rapporten, Excel voor het verwerken van data en PowerPoint voor het maken van presentaties. 

Hoe ziet Office eruit op de iPad?

Microsoft heeft het uiterlijk van de Windows versie door vertaald naar iOS, want ook op de iPad wordt dezelfde hoofdkleur en menubalk gebruikt. Wel heeft de Amerikaanse firma de schaalbaarheid aangepast, wat inhoudt dat het design optimaal werkt op de touchscreen displays van de tablets. Het is dus niet dezelfde applicatie die naar direct naar iOS is geporteerd.

Microsoft wil graag dat Office-bestanden op alle platformen hetzelfde uiterlijk behouden. Een Word-document moet er op de desktop hetzelfde uitzien als op een iPad. Hierdoor hebben klanten minder moeite met het maken en bewerken van documenten op verschillende apparaten.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback