Login

Tablets voor kinderen kopen

Gepubliceerd: 2013-12-10 10:59:24 | Door Pieter ten Cate | 3182x bekeken |

Tablets voor kinderen kopen

Hét ultieme verjaardag of kerstcadeau

Een tablet is geweldig cadeau om te geven voor kerst dit jaar. Sinds de opkomst van de kinder-tablet gekte een paar jaar geleden is de populariteit alleen maar verder gegroeid. Vtech, Kurio en Yarvik zijn hierdoor bekende namen geworden in de wereld van “kinder speelgoed". Zo beginnen kinderen steeds vroeger met het vragen naar een tablet.

Ouders die niet meer dan €300 willen spenderen aan een dure Ipad hebben een groot aantal alternatieven. Ben je op zoek naar een elektronisch apparaat dat geschikt is voor kinderen, dan is dit hét artikel voor jou. We hebben de betaalbare kinder-tablets voor je op een rij gezet en lopen je door de verschillen en gelijkenissen tussen de geschikte kandidaten.

Vermelding: wanneer je een aankoop doet via een link op deze pagina, kan ik een commissie verdienen op uw aankoop. Alvast bedankt voor het steunen van deze focus!

De mogelijkheden en kandidaten

Om het overzichtelijk te houden gaan we 5 kindvriendelijke en betaalbare tablets bekijken. De vijf meest betrouwbare en geschikte opties zijn:

VTech Storio 2 Tablet

De VTech Storio 2 Tablet is een educatieve multimedia tablet die voorzien is van spellen en verschillende extra functies. Zo heeft de tablet een videospeler, rekenmachine, klok, tekenatalier, e-book mogelijkheden, 14 apps en 2 spelletjes.

Met het zelf ontwikkelde explorpark kunnen kinderen met de Vtech nieuwe verhalen, muziek, games, muziek, Apps, en video's downloaden. Dankzij dit systeem ben je niet in staat om op internet te gaan, maar dat is ook redelijk te verwachten gezien de prijs. Tevens is het product het winnende speelgoed van het jaar in België van 2012 binnen de categorie multimedia tablets.

Leeftijden: 4 tot 9 jaar
Voordelen: veilige speelomgeving voor kinderen, goede kwaliteit, leuk ontwerp.
Nadelen: Werkt op 4x AA batterijen die niet worden meegeleverd, geen volledige internet mogelijkheden, batterijen snel op.

VTech Storio 2 Tablet - Blauw

VTech Storio 2 Tablet - Blauw kopen

Vind u "Tablets voor kinderen kopen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

K3 ITAB 7 inch tablet

Een unieke en volwaardige tablet voor de prinsesjes en kleine prinsen. De 7 inch tablet bevat alle functionaliteiten van een Android 4.0 tablet en daarnaast maar liefst 30 bekende nummers van K3. Je kunt de tablet versieren met bijgeleverde K3 stickers wat altijd goed in de smaak valt. Met deze tablet krijgen kids een volwaardige tablet en zullen ze niet meer om die van pappa en mamma vragen.

Leeftijden: 4 tot 12 jaar
Voordelen: bevat ouderlijk toezicht, leuk voor de K3 fan, lekker licht van gewicht
Nadelen: accu snel leeg

K3 iTab 7 inch Tablet

K3 iTab 7 inch Tablet kopen

Vind u "Tablets voor kinderen kopen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Kurio 7S tablet Telekids

De Kurio Kinder Tablet komt met een voor geïnstalleerde Telekids App en bevat daarnaast diverse games en muzieknummers. Het apparaat heeft Wi-Fi en internet mogelijkheden en heeft hierbij een groot aantal schadelijke sites al gefilterd. Daarnaast kun je als ouder de internettoegang, Apps en tijdslimieten meegeven om het kind te beschermen.

Bevat bij aankoop al een aantal leuke spellen zoals Angry Birds Space, Fruit Ninja, Cut the rope en nog veel meer. De Kurio biedt een stuk meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld de Vtech Storio 2, maar is daarom ook een stukje duurder.

Leeftijden: 3 tot 9 jaar
Voordelen: batterij gaat heel lang mee, goede kwaliteit, leuk ontwerp, kindvriendelijk
Nadelen: Google Play store niet aanwezig

Kurio 7S tablet Telekids - blauw

Kurio 7S tablet Telekids - blauw kopen

Vind u "Tablets voor kinderen kopen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Yarvik Tablet Junior 8 inch

De unieke vormgeving en handige grip maken dit een opvallende en zeer betaalbare tablet. Deze 8 inch tablet is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is voorzien van het geprezen KIDO'Z besturingssysteem. De software is speciaal ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Zo kunnen je kinderen veilig online spelletjes spelen en kan er gesurft worden op het internet in een beveiligde omgeving. Het scherm is haarscherp en kan meerdere aanrakingen tegelijk verwerken.

Leeftijden: 4 tot 15 jaar
Voordelen: bevat ouderlijk toezicht, volledige internet mogelijkheden, goede accu
Nadelen: reageert af en toe traag

Yarvik Junior Tablet (TAB08-150) - 8 inch

Yarvik Junior Tablet (TAB08-150) - 8 inch kopen

Vind u "Tablets voor kinderen kopen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Samsung T2105 Galaxy Tab 3 7.0 - Kids Tablet

Deze tablet is speciaal gemaakt voor kinderen en bevat veel bekende gezichten uit studio 100 zoals Mega Mindy, Maya de Bij en kabouter Plop. Met deze tablet haal je een veilige en uitgebreide optie in huis wat betreft kindvriendelijke tablets. Op deze tablet krijgen kinderen de vrijheid om te spelen binnen de kaders die je als ouders instelt. Blokkeer apps en stel een maximale speelduur in. De beschermende hoes zorgt voor extra bescherming tegen vallen en andere ongelukjes. Extra spellen gemakkelijk te krijgen via Kids World of Kids Samsung Apps.

Leeftijden: vanaf 3 jaar
Voordelen: goede accu, beschermende hoes, ook voor pappa en mamma
Nadelen: -

Samsung T2105 Galaxy Tab 3 7.0 - Kids Tab - Geel

Samsung T2105 Galaxy Tab 3 7.0 - Kids Tab - Geel kopen

Vind u "Tablets voor kinderen kopen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Conclusie en tablet-advies

Hoewel de selectie van vijf geschikte tablets van kinderen al een advies op zich vormt, geef ik je graag nog een advies mee per situatie.
 
Wanneer je toe bent aan de eerste tablet voor uw kind, heeft u aan de Vtech Storio 2 een hele goede en betaalbare tablet. De ingebouwde camera biedt uren speelplezier en de Wi-Fi mogelijkheden zijn toereikend maar beperkt zodat je het surfgedrag in bedwang houdt.

Ben je op zoek naar een tablet met een wat minder kinderlijk uiterlijk tegen een betaalbare prijs? Dan zijn de Yarvik Tablet Junior en de Samsung T2105 Galaxy Tab absolute aanraders. Wanneer je kind de kindvriendelijke tablets ontgroeid is, wordt het toch echt tijd om een "grote mensen" tablet te kopen zoals de Apple iPad Mini.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback