Login

Waarom kabeloplossingen zo belangrijk zijn

Gepubliceerd: 2016-03-03 10:52:39 | Door Lisa | 767x bekeken |

Waarom kabeloplossingen zo belangrijk zijn

Een verbindingsprobleem kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Met de juiste hulp van een specialist kun je echter snel voor een goede oplossing zorgen. Kabelengineers kunnen een specifiek verbindingsprobleem uitgebreid analyseren en een innovatief plan van aanpak maken. Hierdoor kan een product weer optimaal functioneren. Het resultaat is aanzienlijk meer gebruiksgemak, veiligheid en flexibiliteit.

Klantspecifiek

Elke kabeloplossing moet worden afgestemd op de specifieke eisen van een klant. De klant wordt dan ook betrokken gedurende elke fase van het proces om tot de beste kabelverbindingen te komen. Klantspecifieke kabeloplossingen kunnen worden verzorgd voor een breed scala aan sectoren en bedrijven, waaronder ziekenhuizen, winkels en kantoren. Alle kabelverbindingen worden uitgevoerd volgens de gangbare IPC/WHMA-A-620B richtlijnen om de veiligheid, optimalisatie en duurzaamheid van producten te garanderen.

Ziekenhuisbedden

Door enkele interessante maatgerichte oplossingen onder de loep te nemen, wordt het duidelijk waarom kabeloplossingen zo ontzettend belangrijk kunnen zijn. Als eerste voorbeeld noemen we het ziekenhuisbed dat snel verplaatsbaar moet zijn tijdens noodsituaties. Denk maar aan de overstroming rond het VUmc in september 2015, waardoor honderden beddenpatiënten moesten worden geëvacueerd. In het verleden werden aansluitingen hierbij vaak kapotgetrokken. Dankzij een innovatieve oplossing echter ontkoppelt nu de verbinding en is deze na evacuatie gewoon weer te gebruiken zonder schade na te laten.

Reportagewagens

Een tweede voorbeeld van een geslaagde kabeloplossing is de reportagewagen, een voertuig dat speciaal is ingericht als mobiele studio om radio- en televisie-uitzendingen op locatie te kunnen verzorgen. Deze reportagewagens hadden in het verleden voor iedere camera een haspel met conventionele kabel. Een slimme engineer bedacht een nieuw systeem van glasvezelkabels en expanded beam connectoren, waardoor er nu kleinere haspels gebruikt konden worden. Dankzij deze oplossing was er beduidend minder ruimte nodig in de reportagewagens voor apparatuur.

Connectorbreuk

Als derde voorbeeld noemen we de handige oplossing voor connectorbreuk bij glasvezelkabels. Bij het leggen van dergelijke glasvezelkabels trad er namelijk regelmatig connectorbreuk op. Glasvezels zijn haardunne vezels van glas en dus heel breekbaar. Dit vormde een groot probleem. Inmiddels is er een sterke mechanische protectie ontwikkeld voor glasvezelkabels , waardoor de kabels nu zonder problemen kunnen worden geïnstalleerd. Deze grensverleggende kabeloplossing heeft ervoor gezorgd dat kabels veel eenvoudiger, sneller en goedkoper kunnen worden gelegd.

Kabelwirwar

Kabeloplossingen kunnen echter ook hard nodig zijn in huis. Bij het installeren van audio- en videosystemen kan de vele bekabeling tegenwoordig voor enorme hoofdbrekens zorgen. Goed kabelmanagement kan ervoor zorgen dat je huis een stuk opgeruimder en gezelliger wordt. Een kabelwirwar kan bijvoorbeeld tot een compact component worden teruggebracht waarin alles verwerkt is. Kabeloplossingen zijn dus niet alleen bedoeld voor bedrijven en organisaties, maar ook gewoon voor thuis.

Nieuwe mogelijkheden

Bovenstaande cases zijn slechts enkele voorbeelden van vernieuwende kabeloplossingen. Een en ander illustreert hoe engineers een fundamentele bijdrage kunnen leveren aan het identificeren van nieuwe mogelijkheden om nieuwe klantspecifieke kabeloplossingen van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Een dergelijke innovatie kan een bedrijf of organisatie een flinke boost geven. Aangezien de concurrentie in de wereldwijde economie meer dan ooit om uitmuntende prestaties vraagt, kan dit net het verschil uitmaken.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback