Login

Microsoft HoloLens, wat kunnen we er mee?

Gepubliceerd: 2016-08-16 09:59:22 | Door Femke Nijkerk | 591x bekeken |

Veel bedrijven, zoals Google en Oculus Rift, zijn bezig met het ontwikkelen van een Virtual Reality bril (VR). Microsoft gaat echter een stap verder met een apparaat dat veel meer kan.

De HoloLens  is een bril die 3D animaties projecteert in de ruimte waarin je staat. Het is het beste te vergelijken met een hologram, maar dan met veel meer mogelijkheden. En dat terwijl de bril eigenlijk gewoon een mini computer is die op Windows 10 draait.

Video conferentie

Stel je voor dat je collega’s aan de andere kant van de wereld kunt vergaderen alsof ze aan dezelfde tafel zitten. Dat kan dus binnen enkele jaren werkelijkheid worden en zou een goede uitbreiding zijn van de standaard zakelijke telefonie. Het maken van aantekeningen op een whiteboard en het communiceren met gebaren zijn wellicht kleine, maar toch essentiële dingen die de vergadering productiever maken.

Ontwerpen

De mogelijkheden voor bijvoorbeeld architecten zijn erg goed. Het maken van maquettes is verleden tijd omdat de 3D animaties op schaal geprojecteerd kunnen worden. Wellicht is het ook mogelijk om op een leeg bouwkavel een projectie van het nog te bouwen pand te projecteren. Zo creëer je gelijk een goed beeld van de toekomstige skyline.

Ondersteuning op afstand

Ook dingen waar je in eerste instantie niet aan zou denken zijn mogelijk; op afstand instructies krijgen om bijvoorbeeld je fiets te repareren of de afvoer van je gootsteen weer in elkaar te zetten. De persoon op afstand kan door middel van tekeningen in real life pijlen projecteren. Op die manier kun je precies zien wat je moet doen. Natuurlijk is hier nog veel meer mogelijk!

Simulatie en training

Bij sommige beroepen, zoals chirurgen, is het maken van fouten fataal. De HoloLens kan het mogelijk maken om met een groot realisme operaties te simuleren en de professionals op alle mogelijke scenario’s te trainen. Voor piloten kan HoloLens een extra dimensie toevoegen in de al bestaande simulatoren.

Gamen

Natuurlijk is gaming een van de eerste dingen waar de HoloLens voor gebruikt gaat worden. Het populaire bouwspel Minecraft, dat overigens in 2014 voor 2,5 miljard dollar door Microsoft werd overgenomen, is hier een goed voorbeeld van. Met HoloLens kan dat Minecraft gewoon op de keukentafel worden geprojecteerd.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback