Login

Magnesium als energieopslag

Gepubliceerd: 2015-11-05 13:22:55 | Door Janice | 2243x bekeken |

Magnesium als energieopslag

Energie opslaan met behulp van magnesium

Zwitserse onderzoekers willen met een nieuwe accu dat gebaseerd is op magnesium en andere voordelige materialen een goedkopere energieopslag creëren.

OOKJIJVERGELIJKT - De huidige accu’s werken met lithium dat wordt geabsorbeerd door grafietanodes zodat het zo veilig mogelijk kan toegepast worden in de anode als ionendonor. Metallische lithium is niet veilig en niet echt ideaal voor accu’s en door de huidige werking verliezen accu’s veel capaciteitsvermogen.

Magnesium is stukken veiliger en goedkoper. Er is ook veel meer magnesium dan lithium beschikbaar. Andere onderdelen van accu’s worden ook vervangen door goedkopere maar effectievere elementen. De koperen aansluiting van de lithium-ion anode wordt vervangen door aluminium. Magnesium en aluminium kunnen met elkaar op een stabiele manier werken, dat is niet zo met aluminium en lithium-ion anode.

Alleen is het eenmaal zo dat er gebrek aan een goede kathode is bij het gebruik van magnesium. De werking van de kathode kan verhindert worden en problemen geven met het elektrolyt. Dit komt omdat magnesiumionen een hoge ladingdichtheid heeft die voor een sterke coulombinteracties zorgt op de kathode.

Met goedkopere materialen presenteert de groep Zwitserse onderzoekers een werkend alternatief dat bijna even goed presteert als de lithium-ion accu’s. Naast metallisch magnesium als anode gebruiken ze natrium- en magnesiumionen als elektrolyt en pyriet (ijzerdisulfide) nanokristallen als kathode. De interactie van het elektrolyt met het pyriet is nog niet optimaal, met een aantal verbeteringen kan het leiden tot hogere prestaties. Het is mooi dat dit op een goedkopere en veiliger manier kan gemaakt worden, maar de prestaties moeten wel even of hoger zijn dan de gewoonlijke accu’s. Er wordt verwacht dat dit project op grotere schaal zal uitgevoerd worden om energie op te slaan die opgewekt zijn uit duurzame bronnen, alleen hebben ze nog veel werk te doen.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Logitech M235 - Draadloze Muis / Zwart

Logitech M235 - Draadloze Muis / Zwart kopen

Logitech M235 - Draadloze Muis / Zwart

Bestellen
Logitech G502 Proteus - Gaming Lasermuis

Logitech G502 Proteus - Gaming Lasermuis kopen

Logitech G502 Proteus - Gaming Lasermuis

Bestellen
Logitech Bluetooth Audio Adapter - Zwart

Logitech Bluetooth Audio Adapter - Zwart kopen

Logitech Bluetooth Audio Adapter - Zwart

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback