Login

Led verlichting

Gepubliceerd: 2016-08-01 13:47:22 | Door ElineV | 608x bekeken |

Lees hier alles over ledverlichting

Led verlichting wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt. Waar men eerder koos voor gloeilampen, tl verlichting, of halogeen lampen, maakt men tegenwoordig dus steeds vaker de keuze voor Led verlichting. Led verlichting is te verkrijgen is verschillende vormen en maten en heeft enorm veel voordelen. Zo is Led verlichting enorm milieu vriendelijk en daarnaast wordt de verlichting niet warm. Ideaal met kinderen in de buurt. Het is mogelijk om led verlichting mooi weg te werken middels een led profiel. Er kan worden gekozen om gebruik te maken van verschillende soorten led profielen. Een voorbeeld hiervan zijn aluminium led profielen.

 

Wat is led verlichting

Led verlichting zijn kleine lichtbronnen die verlicht raken, doordat elektronen via halfgeleidermateriaal kunnen bewegen. De afkorting van Led staat voor light emitting diode. Led verlichting werd al gebruikt in allerlei huishoudelijke apparaten, maar tegenwoordig wordt Led verlichting ook gebruikt op straat en in huizen. Er wordt tegenwoordig gebruikt gemaakt van twee varianten Led verlichting. Zo zijn er Low-Powered Led’s en High-Powered Led’s. De Low-Powered Led’s worden voornamelijk gebruikt in huishoudelijke apparaten. De High-Powered Led’s worden daarentegen gebruikt om daadwerkelijk te verlichten.

De voordelen van Led verlichting

Led verlichting heeft een hoop voordelen ten opzichte van gloeilampen, tl verlichting en halogeen lampen, zodoende is Led verlichting ook zo populair geworden. Zo is Led verlichting vele malen zuiniger, dan bijvoorbeeld een gloeilamp of een halogeen lamp. Led verlichting verbruikt namelijk maar 15% van de stroom, die bijvoorbeeld een gloeilamp verbruikt. Zo kan men ook nog eens geld besparen. Ook is Led verlichting enorm energie zuinig en is het dus ook veel beter voor het milieu. Een ander groot voordeel is, dat Led verlichting veel langer meegaat. Ook wordt Led verlichting niet warm, waardoor deze geen brand kunnen veroorzaken.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieElineV


Like deze focus


Naar boven
Feedback