Login

Je computer beschermen tegen virussen

Gepubliceerd: 2016-02-18 22:18:20 | Door Softwareadvies | 31766x bekeken |

Waarom heb je een antivirus programma nodig?

Je computer beschermen tegen virussen

Heeft u behoefte aan antivirus software op uw pc? Als u niet zeker bent van het antwoord op deze vraag, dan is het korte antwoord ja. Het langer antwoord is dat je computer beveiligen slechts een stukje van de puzzel is. <br> Als u een computerfoob bent dan raad ik inderdaad aan om een anti-virus programma te installeren, als u heel goed bent met computers dan zou u waarschijnlijk deze vraag nooit stellen want dan weet u hoe ze werken, en dan heeft u waarschijnlijk al een anti-virus.

Ok, ik wil een virusscanner maar welke moet ik kiezen?

Dit hangt er vanaf. Met dit soort antwoord bent u waarschijnlijk niet veel maar eerst moeten we analyzeren welke soort computer u heeft? 
  1. Windows
  2. Mac
Voor elk van deze systemen zijn er andere virusscanners. Klik hier om een mooi overzicht van de momentele beste windows virusscanners te vinden. Deze lijst is up-to-date en zoals je uit hun tekst kunt lezen komen de resultaten van de AV test LabWat is AV Test lab?


Av-test is een onafhankelijk organizatie die anti-virussen en computer beveiligingspaketten beoordeelt voor Microsoft Windows en android besturingssytemen. Ze beoordelen deze software aan de hand van verschillende criteria. Elke andere maand plaatsen de researchers hun rsultaten of de testen online. Hierdoor kun je makkelijk zien welke virus actueel de beste is. 
Bron

Hopelijk hebben jullie iets bijgeleerd uit bovenstaand artikel. 
Volg mij en blijf up-to-date met computer beveiliging. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSoftwareadvies


Like deze focus


Naar boven
Feedback