Login

iPhone 6 specificaties

Gepubliceerd: 2014-09-08 09:53:30 | Door Sanneb | 1086x bekeken |

Wat kan men verwachten van de iPhone 6?

Op 9 september zal Apple op een speciaal georganiseerd evenement de nieuwe iPhone 6 presenteren. Er zijn al veel geruchten over deze nieuwe smartphone. In dit artikel leest u precies wat u van de iPhone 6 kan verwachten!

De iPhone 6

De iPhone 6 zal op 9 september door Apple worden gepresenteerd. Over het toestel gaan echter al tijden vele geruchten en er is al genoeg gelekt. Volgens sommigen zal de nieuwe iPhone beschikken over NFC, Near Field Communication. Met deze techniek is het mogelijk om contactloos te betalen. Daarbij gaat het gerucht dat Apple van de iPhone 6 een betaalplatform gaat maken. Hiermee wordt Touch ID gebruikt om veilig aankopen met het toestel te kunnen doen.

De iPhone 6 zou zijn voorzien van een A8-processor met Power VR GS6650-gpu chip. Deze chip is drie keer zo krachtig als grafische chips in concurrerende smartphones. In iOS 8 worden verschillende verbeteringen doorgevoerd waardoor het besturingssysteem een stuk efficiënter gebruik zal maken van de hardware in het toestel. De iPhone 6 zal waarschijnlijk komen in modellen die zijn voorzien van 16, 32, 64 en 128 GB opslag. Het toestel zal daarnaast komen in twee varianten, een variant van 4,7-inch en een 5,5-inch variant. De schermresoluties van beide modellen zullen flink worden verbeterd, hoe scherp deze precies worden is nog niet bekend.  Het toestel zal langer en breder worden. Het grootste model wordt door velen al de 6L genoemd, Bronnen melden dat bij dit grootste toestel een modus is in te schakelen waardoor het toestel met één hand is te bedienen.

Naast het scherm is ook de camera een veel besproken onderdeel van de iPhone 6. Over de camera in het toestel zijn vele geruchten de revue gepasseerd. De camera wordt naar verwachting uitgericht met een Exmor IMXX220-sensor die goed zou zijn voor 13 megapixels wat een enorme verbetering is ten opzichte van de oudere modellen. Hiermee zal kunnen worden gefotografeerd met een resolutie van 4128 x 3096 pixels. Ook heeft de camera waarschijnlijk een groter diafragma van f/1.8. Door deze grote zal meer licht de camerasensor bereiken waardoor foto’s meer detail zullen hebben. Of de kwaliteit van de camera zal toenemen is nog even afwachten. Het gerucht gaat ook dat het grotere model wel voorzien zal zijn van optische beeldstabilisatie en het kleinere model niet.

Ook het design van het toestel zal worden aangepakt. De behuizing zal bestaan uit aluminium of Liquidmetal dat erg duurzaam is, hier is minder van nodig voor dezelfde stevigheid als bij het huidige aluminium. De iPhone zal als gevolg hiervan dunner uitvallen. De rand om het scherm zal ook dunner zijn. Het grootste model zijn waarschijnlijk zijn voorzien van saffierglas dat zeer sterk en krasbestendig is. Vanwege een productieprobleem zou volgens diverse bronnen het kleinere model zijn voorzien van het welbekende gorillaglass.

De iPhone 6 zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf €699. Het gaat in dat geval om een instapmodel met 16 GB opslag. Het grotere model zal verkrijgbaar zijn vanaf €799. Wil u iPhon6 met abonnement bestellen? Dan is het handig om eerst online iPhone 6 abonnementen te vergelijken. Het toestel zal worden uitgevoerd met 16, 32, 64 en 128GB en verkrijgbaar in de kleuren Goud, Zilver en Spacegrijs.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback