Login

iPhone 5C: nog steeds een goedkope optie

Gepubliceerd: 2014-09-30 11:51:09 | Door gna1983 | 1056x bekeken |

iPhone 5C: nog steeds een goedkope optie

De iPhone 5C is een licht verbeterde en gekleurde opvolger van de iPhone 5. De 5C lijkt qua specificaties erg veel op het origineel. Het toestel bedien je middels een touchscreen. Het scherm is een Retina IPS kleurenscherm dat oorspronkelijk voor de iPhone 4 is ontwikkeld. Het gaat om een Liquid Crystal Display van 4-inch met een resolutie van 1136 x 640 pixels met LED-verlichting. In helder zonlicht is dit beeldscherm goed af te lezen.

iPhone 5C: nog steeds een goedkope optie

De iPhone 5C heeft een ingebouwde camera aan de voor- en achterzijde. De hoofdcamera aan de achterzijde is een 8.0 megapixel camera met flitser, hiermee kunnen ook video’s worden opgenomen. De camera aan de voorzijde betreft een 1,2 megapixel camera. Het toestel beschikt over een dual-core Apple A6-processor. Het intern geheugen is 16GB of 32GB. Er is geen slot beschikbaar voor extern geheugen. Middels USB kan je data overzetten van en naar je PC.

Daarnaast heeft het toestel nog Bluetooth en WiFi. De 5C ondersteunt GSM900, 1800 en 1900 MHz betwerken. Dankzij de 4G ondersteuning is razendsnel mobiel internetten mogelijk. De iPhone 5C draait op iOS 7, Apple’s besturingssysteem. Het toestel is verkrijgbaar in combinatie met een abonnement of los.

Design

Het iPhone 5C design is het beste te omschrijven als een iPhone 5 in een strakke plastic case. De behuizing van dit toestel is gemaakt van een stevig soort plastic dat zich om de zijkanten en achterkant krult. Met afmetingen van 124,4 x 59,2 x 8,97 mm en een gewicht van 132 gram is het toestel iets dikker, breder en zwaarder dan de iPhone 5. Dat is ook logisch, de iPhone 5 heeft een aluminium behuizing en om dezelfde hardheid te krijgen met plastic moet hier een stuk meer van worden gebruikt.

De plastic behuizing van de 5C voelt hard en glad aan en oogt niet veel goedkoper zoals door vele iPhone liefhebbers werd gevreesd. Het toestel ligt goed in de hand maar dankzij de glanzende afwerking wordt hij snel glad wanneer je bijvoorbeeld vette of vochtige handen hebt. Door de ronde afwerkingen van het toestel ligt deze echter wel erg prettig in de hand. Een groot voordeel is dat de iPhone 5C goed tegen een stootje lijkt te kunnen. Schade zoals krassen zijn veel minder snel zichtbaar op het toestel.

De iPhone 5C komt in tegenstelling tot andere iPhones in een aantal felle kleuren. De 5C is verkrijgbaar in het roze, groen, geel, wit en blauw. Ook de knoppen aan de bovenkant en zijkant zijn gekleurd en voelen stevig aan. Daarnaast zijn er verschillende gekleurde hoesjes verkrijgbaar bij de iPhone 5C die het geheel nog een kleurrijker uiterlijk geven.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGna1983


Like deze focus


Naar boven
Feedback