Login

Is er een goedkopere manier van bellen?

Gepubliceerd: 2014-01-09 22:04:19 | Door franceska | 1192x bekeken |

Is er een goedkopere manier van bellen?

Bellen doen wij allemaal en op verschillende manieren. Zo heb je natuurlijk mobiel bellen, maar ook bellen via het internet of via de vaste lijn. Er valt uit veel verschillende manieren te kiezen! Maar door al deze keuzes wordt het een jungle. Heb je al een toestel? Dan is wellicht een sim only abonnement het goedkoopst om te bellen.Een sim only abonnement is de meest goedkope manier om te bellen wanneer je al een telefoon hebt.

Sim only Abonnement Vergelijken

Is er een goedkopere manier van bellen?

Een sim only abonnement is een simkaart waar je belminuten per maand voor afneemt voor een laag bedrag omdat je geen maandelijkse kosten heb voor een mobiele telefoon. Een sim only abonnement om alleen maar mee te bellen heb je al vanaf €2,50 per maand. Hier zit dan 100 belminuten bij. Heb je interesse in een sim only? Kijk dan op www.belkostenwijzer.nl/goedkoopste-sim-only/ voor het volledige aanbod.

Prepaid
Wanneer mensen weinig bellen nemen ze vaak prepaid. Bel je maar maximaal 30 minuten per maand, dan is het interessant. Wanneer je meer belt wordt het al snel duurder. Er zijn hierin meerdere aanbieders, maar je belt vaak voor een gemiddelde van €0,30 per minuut.

Vaste aansluiting
Bellen via de vaste lijn is nog steeds ontzettend populair. Al lijkt de populariteit af te nemen. Het basis abonnement is €7,95 en dan komen alle kosten er bovenop. Providers zoals ziggo en KPN laten je wel gratis bellen naar klanten binnen de provider, en ze hebben ook gratis bellen in het weekend, doordeweeks of altijd gratis bellen. Hier betaal je wel extra voor per maand bovenop je basis abonnement.


Bellen

Buitenland bellen 
Bellen naar het buitenland wordt ook steeds vaker gedaan. Er zijn providers die zich hierin specialiseren zoals bijvoorbeeld Lebara en Lyca, maar je hebt er nog veel meer. Deze providers hebben ook voordeellanden waar je naartoe kan bellen. Dit is dan veel goedkoper dan een mobiel abonnement of bellen via de vaste aansluiting. Wanneer je belt naar een voordeelland kan je vaak al bellen vanaf €0,10 per minuut. Dit geld alleen wel voor bellen naar vaste lijnen. Bellen naar een mobiele buitenlands nummer is vaak duurder.

Is er een goedkopere manier van bellen?

Bellen via je mobiele telefoonverbinding
Bellen via het internet van je telefoon wordt steeds populairder. Het neemt echter wel veel data in beslag dus bedenk allereerst hoeveel data je nodig hebt in je abonnement. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende apps die je kan gebruiken om te bellen. Denk bijvoorbeeld aan Viber of blackberry messenger. Hiermee kan je gratis bellen naar andere gebruikers van deze apps. 

Bellen via het internet
Je kan ook bellen met je computer. Je moet dan wel bijvoorbeeld skype hebben op je computer. Wanneer andere gebruikers ook skype hebben, kan je elkaar gratis bellen. Ook naar het buitenland. Je kan ook video bellen via skype. Daarvoor heb je een webcam nodig.

Apple computers kunnen elkaar ook bellen via het internet. Apple heeft hiervoor facetime ontwikkeld. Hierdoor kan elke Apple gebruiker bellen met een andere Apple gebruiker. Of je nu een Apple computer hebt, een iPhone of een iPod.

Deel je netwerk ervaring op FaceBook.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFranceska


Like deze focus


Naar boven
Feedback