Login

Vergelijk telefoonabonnementen

Gepubliceerd: 2014-01-13 20:16:11 | Door franceska | 1187x bekeken |

Abonnementen voor de mobiele telefoon

Vergelijk telefoonabonnementen

In de mobiele telefonie wereld zijn er verschillende providers die verschillende soorten abonnementen aanbieden. Zo heb je abonnementen met een mobiele telefoon, of abonnementen zonder mobiele telefoon. Een abonnement met een mobiele telefoon, is een abonnement waarbij je de telefoon als afbetaling meeneemt in je maandkosten. Deze liggen hoger dan een abonnement zonder telefoon. De zogenoemde Sim Only. Maar wat is nu het verschil?

Abonnement met een mobiele telefoon

Vergelijk telefoonabonnementen

Wanneer je op zoek bent naar een mobiele telefoon, ben je vaak geneigd om een abonnement af te sluiten met een telefoon erbij. Dit doen wij bijna allemaal. Zo krijg je een telefoon vaak gratis bij een mobiel abonnement. In dit abonnement zitten dan belminuten, sms’jes en MB internet. Je kiest je abonnement uit op jou verwachte gebruik. Dit abonnement kan je afnemen voor 1 of 2 jaar. Het hangt enorm van je gebruik en je maandbedrag af, of je moet betalen voor de telefoon of dat je deze gratis krijgt. Voordat je een abonnement afsluit is het wel handig om te weten wat je maandelijks verbruik is.

Ga dus niet direct af op de goedkoopste aanbieding. Vaak zit hier te weinig minuten, sms’jes en MB internet bij waardoor je snel over je bundel heen gaat, en toch duurder uit bent. 

Sim Only abonnement

Een sim only abonnement neem je wanneer je al een telefoon hebt, of er één los wilt kopen. Wanneer je dit wilt doen, dan is een sim only de beste keuze. Het woord zegt het al sim only oftewel alleen een simkaart. Je sluit een sim only abonnement af met belminuten, sms’jes en MB internet. Alleen betaal je hier een goedkopere prijs voor. Dat komt omdat er geen telefoon bij zit die je afbetaald in het abonnement. De prijs van een sim only abonnement kan tientallen keren goedkoper zijn dan een normaal abonnement. Ook is het bij een sim only abonnement belangrijk dat je goed kijkt naar je gebruik en wat je verwacht. De aller goedkoopste aanbieding hoeft niet het goedkoopst voor jou te zijn. Let dus goed op wat je erbij krijgt. 

Belminuten en sms’jes

Bij elk abonnement krijg je altijd een aantal belminuten en sms’jes. Deze zijn vaak opgedeeld in verschillende bundels en tarieven. Zo heb je abonnementen waar je maar 75 minuten krijgt, maar je hebt ook abonnementen waar je zelfs onbeperkt mee kan bellen. Hier zit natuurlijk wel een prijsverschil is. Kijk dus goed waar je mee uit komt. Bel je wel heel erg veel dan is een abonnement met onbeperkt bellen misschien wel iets voor jou. 

In het gebruik van de belminuten zijn wij niet schrikbarend minder gaan bellen met de komst van het mobiel internet. Maar de sms’jes die wij versturen zijn wel enorm omlaag gegaan. Je krijgt vaak bij het abonnement die je afsluit onbeperkt sms. Dit doen providers expres om zo toch inkomsten van de sms te garanderen. In de maandprijs zit hier namelijk een deel van mee berekend. Andere providers kiezen ervoor om je belminuten en sms’jes te delen in het abonnement. 1 sms is dus 1 belminuut waard. Let dus goed op de voorwaarden van het abonnement die je afsluit hoe dit geregeld is.

Mobiel internet bij het abonnement

Vergelijk telefoonabonnementen

Steeds vaker nemen wij internet in ons abonnement. Een groot deel van bellend Nederland belt, sms’t en internet met een smartphone. Daardoor nemen wij ook vaak internet bij het abonnement. Zo heb je wel verschil qua providers. Bepaalde providers benoemen een maximaal aantal MB in het abonnement, waardoor je een buiten de bundel prijs betaald wanneer je erover heen gaat. Sommige zeggen onbeperkt internet te hebben, maar wat er gebeurd is dat je snelheid verlaagd wordt wanneer je over het maximum aantal MB gaat. Er is 1 provider die echt onbeperkt internet aanbied zonder een verlaging van de snelheid of extra prijzen rekent wanneer je over een maximum heen zal gaan. Bekijk goed wat je doet op het internet. Weet je niet precies hoeveel MB je gemiddeld per maand verbruikt? Vul dan de MB wijzer in op www.belkostenwijzer.nl/MB-Wijzer/

Het goedkoopste abonnement

Wil jij het goedkoopste abonnement afnemen die er bestaat? Dat kan. Deze kost namelijk €2,50 per maand. Hier zit wat belminuten en sms’jes bij in. Maar is het goedkoopste abonnement wel de juiste voor jou? Let dus wel goed op dat je een abonnement afsluit die past bij je gebruik. Wanneer je namelijk over het goedkoopste abonnement heen gaat betaal je vaak €0,30 per minuut. Hierdoor kunnen de kosten snel en hoog oplopen.

Looptijd abonnement

Vergelijk telefoonabonnementen

Een abonnement sluit je vaak af voor 1 of 2 jaar. Er zijn een aantal sim only providers die de keus bieden om een abonnement af te sluiten die je per maand kan opzeggen. De prijs van deze abonnementen liggen vaak net iets hoger, maar bied je wel enorm veel vrijheid. Bijvoorbeeld als je een telefoon hebt die het nog wel doet, maar over een paar maanden er echt mee uit scheidt. Dan kan je een abonnement afsluiten van 1 maand waardoor als jou toestel kapot gaat, direct kan overstappen naar een abonnement met een toestel. 

Na elke contract periode van 1 of 2 jaar heb je altijd een maand opzegtermijn. Dit betekent dat er nooit meer een periode van 1 of 2 jaar achter je einddatum van je contract geplakt wordt. Vaak mag je bij je provider vanaf 4 maanden van te voren je abonnement verlengen of opzeggen. Dit is wel afhankelijk per provider. Wanneer je het abonnement opzegt dan stopt deze wel per einddatum van je contractperiode. 

Aansluitkosten

Elk abonnement die je afsluit heeft eenmalige aansluitkosten. Deze aansluitkosten betaal je vaak via je factuur. Toch zijn er enkele providers die deze vooraf al in rekening brengen voordat je het abonnement kan afsluiten. Hou hier dus rekening mee. De aansluitkosten worden in rekening gebracht om je aansluiting actief te zetten. Deze kosten variëren van €10 euro tot zelfs €52 euro.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFranceska


Like deze focus


Naar boven
Feedback