Login

iPhone 6, de grootste verandering ooit of toch niet

Gepubliceerd: 2014-11-09 19:13:06 | Door franceska | 1008x bekeken |

iPhone 6, de grootste verandering ooit of toch niet

Waar Apple voorgaande jaren nog achterbleef qua schermformaat ten opzichte van Android-concurrenten zoals Samsung, HTC en Sony, kunnen ze met de introductie van de nieuwe iPhone 6 eindelijke meekomen. Apple heeft al te kennen gegeven dat de iPhone 6, los van het schermformaat, de grootste verbetering ooit is voor het bedrijf.

Behuizing

Voor het eerst sinds jaren heeft de behuizing een totaal nieuw ontwerp gekregen. Tussen het scherm en de achterkant zijn de randen afgerond. Het scherm buigt aan de uiteinden tevens iets om in de richting van de behuizing. Daardoor lopen het scherm en de achterkant naadloos in elkaar over.


De iPhone 6 ligt lekker in de hand, geen scherpe randjes en heeft een sublieme afwerking. Doordat de randen echter naadloos en daardoor glad zijn, kan de iPhone 6 wel gemakkelijker uit je handen glijden.

Formaat

De aan/uit-knop zit niet meer zoals bij voorgaande modellen aan de bovenkant, maar aan de zijkant. Het voordeel daarvan is dat de knop, ondanks het grotere formaat, nog goed te bereiken is.


Groot is de iPhone 6 zeker. Het scherm is met 4,7 inch nu ten opzichte van de 4 inch van zijn voorgangers een stuk groter en de randen aan de boven- en onderkant van het scherm zijn vrij fors. De nieuwste Apple telg is daardoor bijna net zo groot als de Samsung Galaxy S5 met een 5,1 inch scherm. 


Ondanks dat is het geen vervelend formaat. Het went vrij snel. Een bijkomend voordeel is dat video’s kijken en lange teksten lezen een stuk beter is. Ook kunnen de applicaties nu meer informatie op het scherm tonen. Op dit moment schalen de meeste apps automatisch. Daardoor is er niet meer informatie te zien, maar wordt het alleen groter weergegeven. 


Kwaliteit van het scherm

iPhone 6, de grootste verandering ooit of toch niet

De schermresolutie is verhoogd van 1136x640 pixels naar 1334x750 pixels. Hierdoor is de pixeldichtheid van de iPhone 6 met 326 pixels per inch gelijk aan die van de iPhone 5S. De beelden zijn hierdoor wel scherp, maar op full hd Android-telefoons zijn helaas de teksten nog net even wat scherper.


Apple loopt echter wel voorop voor wat betreft de kwaliteit van het scherm. De iPhone 6 heeft ten opzichte van de iPhone 5S een nog betere helderheid, kleurweergave en zwartwaarde en daarnaast tevens een hoger contrast. Zwart is daardoor ook echt zwart en felle kleuren komen echt tot leven.

Accuduur en prestaties

De Apple iPhone 6 draait op een nieuwe A8-chip. Apple had betere prestaties beloofd en gezien diverse benchmarktesten zijn de verschillen met zijn voorgangers ook te zien.


De iPhone 6 is niet echt veel sneller dan zijn voorganger, de 5S, maar werkt wel snel en soepel. Met de A8 chip is de iPhone 6 echter wel goed voorbereid op eventuele toekomstige zware taken. Bij zware belasting wordt deze nieuwe smartphone ook niet één keer warm.


Meer positief nieuws is de verbeterde accuduur. Ook met intensief gebruik gaat de accu veel langer mee dan de 5S. Met een zware videotest gaat de iPhone 6 zelfs meer dan 2 uur langer mee dan de 5S. Hierdoor komt de 6 in de buurt van de best presterende Android smartphones.

Camera

iPhone 6, de grootste verandering ooit of toch niet

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen heeft de camera nog steeds maar 8 megapixels. Wel heel opvallend is hierbij dat de lens uit de behuizing steekt. De behuizing is met slechts 6,9 millimeter een stuk dunner geworden, maar met een lens die eruit steekt kun je natuurlijk wachten totdat deze beschadigd wordt. 


Voor het verwerken van de foto’s heeft Apple een nieuwe chip gebruikt. De kwaliteit van de foto’s is daardoor wel een stuk beter. De kleuren zijn nauwkeuriger en de foto’s in het schemerdonker zijn een stuk beter. Door de grotere sensor van de selfiecamera worden nu de foto’s bij kunstlicht een stuk beter met normalere huidskleuren en veel minder ruis.

Besturingssysteem

Wel een grote update is het nieuwe besturingssysteem iOS 8. Hierin zitten veel nieuwe functies, widgets in het notificatiescherm, een aangepast toetsenbord en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars van apps. 


Wifi en mobiel netwerken is op de iPhone 6 een stuk sneller. De iPhone 6 ondersteunt tevens NFC voor de Apple Pay betaaldienst, echter is die (nog) niet in Nederland beschikbaar.

Conclusie

Door dunnere randen te gebruiken had de iPhone 6 is kleiner kunnen worden gemaakt. Ook de resolutie had wel wat hoger mogen zijn. Dit zijn 2 echte minpunten. De iPhone 6 is zoals het nu lijkt wel de beste iPhone ooit, maar is, ondanks de grote verwachtingen, toch niet de grootste verandering ooit. De grootste veranderingen zijn het formaat en het ontwerp. De camera, het scherm, de prestaties en de accuduur zijn echter slechts licht verbeterd. Toch is de iPhone 6 absoluut een indrukwekkend toestel. Het heeft geen grote minpunten en het troeft de concurrentie daarmee zonder enige twijfel zeker af. Vergelijk op BelkostenWijzer jou perfecte iphone abonnement.Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFranceska


Like deze focus


Naar boven
Feedback