Login

Je oude Iphone resetten voordat je hem op marktplaats zet.

Gepubliceerd: 2013-09-15 17:21:32 | Door Pieter ten Cate | 12547x bekeken |

Je oude Iphone resetten voordat je hem op marktplaats zet.

Wil je graag een Iphone 5s of 5c kopen, maar heb je nog een oude Iphone die prima werkt? Dan is het een goed idee om je oude Iphone te verkopen, zodat je gemakkelijker de nieuwe Iphone kunt veroorloven. Je oude Iphone kan in de meeste gevallen nog veel waard zijn - wanneer je deze bijvoorbeeld verkoopt via Marktplaats.

Samsung Galaxy S4 - Wit

Samsung Galaxy S4 - Wit kopen

Ideaal om te multitasken! Ontdek handige features als oogbesturing, maak gave foto’s met diverse effecten en monitor je gezondheid.

Bestellen

Op het moment is de Iphone 5 16GB variant voor +/- 400 euro te verkopen via Marktplaats. Met een nieuwprijs van 600 euro is dit lang niet slecht. Het leuke aan de producten van Apple is dat deze niet snel hun waarde verliezen, en dus nog genoeg kunnen opbrengen als je ze doorverkoopt.

Voordat je je Iphone verkoopt en opstuurt naar de koper, is het echter wel belangrijk om je oude Iphone volledig leeg te maken. Wees er wel zeker van dat je een back-up maakt van al je contacten, data en andere bestanden voordat je hiermee begint.

Je Iphone klaarmaken voor de verkoop

Nadat je een back-up van je Iphone hebt gemaakt, is het belangrijk dat je het toestel reset om geen sporen achter te laten. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat geen privé gegevens meer aanwezig zijn op de Iphone.

Vaak genoeg word het verwijderen van je persoonlijke gegevens vergeten, en kan de nieuwe eigenaar gemakkelijk persoonlijke informatie achterhalen. Het vergeten te formatteren of resetten van mobiele telefoons of een laptop is een veelvoorkomend probleem.

Het komt zelfs zo vaak voor dat gegevens niet verwijderd worden bij de doorverkoop, dat partijen als eBay instructies publiceren voor bijvoorbeeld het resetten van je Iphone. De onderstaande video laat stap voor stap zien hoe je een back-up maakt en vervolgens de telefoon kunt resetten.


Het back-up proces en resetten van je Iphone

Wanneer u gebruik maakt van ICloud, heb je een goede locatie om de bestanden van je Iphone gemakkelijk op te slaan. Om te controleren of je Iphone verbonden is met ICloud, ga je naar "Instellingen" -> "ICloud" -> "Opslag & reservekopie". Naast het zien of de back-up aanstaat, kun je hier ook handmatig een back-up uitvoeren en zo gemakkelijk een back-up van je Iphone maken. Uiteraard kan dit ook als je de Iphone met je computer verbindt met ITunes.

Nadat je een back-up hebt gemaakt van de gegevens op je mobiele telefoon, kun je bij "Instellingen" -> "Algemeen" -> "Stel opnieuw in" - alle instellingen en inhoud van je Iphone gemakkelijk verwijderen.

Ben je dus van plan om je Iphone te verkopen via Marktplaats of eBay? Vergeet dan niet een back-up te maken, en de telefoon goed te resetten voordat je hem opstuurt naar de nieuwe eigenaar.

Tip: bekijk en vergelijk ook eens abonnementen wanneer je een nieuwe iPhone wilt kopen.

Apple iPhone 5 16GB - Zwart

Apple iPhone 5 16GB - Zwart kopen

Slank en stijlvol toestel, zoals je gewend bent van de iPhone. Zeer gebruiksvriendelijk, een goede camera en scherp beeldscherm.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Apple iPhone 5 16GB - Wit

Apple iPhone 5 16GB - Wit kopen

Het lijkt onmogelijk dat een iPhone met zo veel meer zo dun en zo licht kan zijn. Maar het is waar. Sterker nog: iPhone 5 is de dunste en lichtste iPhone ooit.

Bestellen
LG Nexus 5 16GB - Zwart

LG Nexus 5 16GB - Zwart kopen

Vond u "Je oude Iphone resetten voordat je hem op marktplaats zet." interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Philips SHE9005/00 - In-Ear Koptelefoon - Zwart

Philips SHE9005/00 - In-Ear Koptelefoon - Zwart kopen

Vond u "Je oude Iphone resetten voordat je hem op marktplaats zet." interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Ricky D. | 2013-10-30 15:30:33

Jammer dat onze Iphone 4/4S steeds minder waard aan het worden door al die tussen modellen van Apple.... Snel maar doorverkopen totdat heel Nederland ze in de uitverkoop doet!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback