Login

Hoe is het met de Galaxy S5 van Samsung gesteld?

Gepubliceerd: 2014-07-25 07:54:36 | Door Sanneb | 916x bekeken |

De Samsung Galaxy s5

In februari van dit jaar werd de langverwachte Samsung Galaxy S5 gepresenteerd. Samsung greep het Mobile World Congress in Barcelona aan om het toestel te presenteren, tijdens het door hun speciaal georganiseerd evenement 'Unpacked 5'. Tijdens en direct na de presentatie was iedereen beladen met enthousiasme, de Galaxy S5 is het toestel die iedereen moet aanschaffen werd al snel geopperd. De presentatie had blijkbaar een goede indruk gemaakt op de genodigden.

Twee maanden later in april was het eindelijk zover de Galaxy S5 werd wereldwijd uitgerold. Hoe zijn de bevindingen nu we met zijn allen een paar maanden verder zijn en hoe staat de Galaxy S5 ervoor is het echt het beste toestel van 2014?

De eerste maand van de Galaxy S5

De hoge verwachtingen zijn daar, iedereen heeft het over het nieuwe toestel en iedereen kan niet wachten tot het toestel eindelijk verkrijgbaar is. 11 april werd het toestel voor het eerst uitgeleverd en de verschillende kleuren van het nieuwe vlaggenschip vlogen als warme broodjes over de toonbank. Een maand later komt het bericht naar buiten dat Samsung 11 miljoen Galaxy S5-toestellen heeft verkocht, dit is 1 miljoen meer dan de eerste maand verkoopmaand van de Galaxy S4. Topman van Samsung J.K. Shin bevestigde wel dat de 1 miljoen extra verkopen voornamelijk behaald zijn omdat het toestel in 125 landen gelijktijdig verkrijgbaar was. Bij het lezen van de verkoopaantallen zal je denken dat het toestel echt een succesnummer is.


Niet is minder waar, de Galaxy S5 verkoopt minder goed dan verwacht


In juli van dit jaar heeft de onderzoeksfirma Counterpoint een onderzoek ingesteld naar de verkoopaantallen van mobiele telefoons in 35 verschillende markten. Uit het onderzoek is af te leiden dat de Galaxy S5 helemaal geen daverend succes is. In de maand mei verkocht Samsung 'slechts' 5 miljoen exemplaren van de Galaxy S5, terwijl de grootste concurrent Apple in dezelfde maand 7 miljoen exemplaren verkocht van de iPhone 5s die al een stuk langer verkrijgbaar is. Hieruit kan opgemaakt worden dat de Galaxy S5 helemaal niet zo'n populair toestel is en dat Apple de slag wint als het gaat om de verkoopaantallen.


Door de tegenvallende verkoopaantallen van de smartphones heeft Samsung een winstwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf waarschuwt dat de winst in het tweede kwartaal een stuk lager zal uitvallen dan vooraf gedacht werd. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat de Galaxy S5 achterblijft qua verkoopaantallen, dan aanvankelijk gedacht werd.

Mogelijk meer nieuwe toestellen dit jaar

Samsung heeft volgens de geruchten een aantal high-end smartphones in de pijplijn zitten. Door de tegenvallende verkoopaantallen van de Galaxy S5 is Samsung genoodzaakt om nieuwe toestellen te produceren. Volgens de geruchten presenteert Samsung de nieuwe toestellen tijdens de IFA in Berlijn. Het zal gaan om een Galaxy Note 4 en de Samsung Galaxy Alpha of Galaxy F. De twee laatst genoemde is één en dezelfde smartphone volgens de geruchten, alleen welke naam Samsung het toestel geeft is nog niet bekend. De Galaxy Alpha of Galaxy F brengt Samsung op de markt om te kunnen concurreren met de mogelijke komst van de iPhone 6.


Wat zijn jouw bevindingen met de Galaxy S5? Bevalt het toestel of heb je achteraf spijt van je aankoop?


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback