Login

HDMI poort aansluiten op andere monitor

Gepubliceerd: 2016-09-04 13:26:16 | Door tempesta | 716x bekeken |

Intro

HDMI is de nieuwe standaard, maar vele monitoren zijn nog niet mee. Daarom is het handig dat er adapters bestaan. We zetten de mogelijkheden over voor je op een rij.

De verschillende HDMI Adapters

HDMI is de nieuwe standaard, maar vele monitoren zijn nog niet mee. Daarom is het handig dat er adapters bestaan. We zetten de mogelijkheden over voor je op een rij.

HDMI naar DVI Adapter

http://www.actiekabel.nl/hdmi-naar-dvi-adapter/

 

Deze adapter koppelt de DVI monitor aan een HDMI uitgang. Je hoeft hiervoor niks te installeren, alles werkt plug-and-play. Alle bestaande resoluties worden ondersteund en de adapter is geschikt voor zowel een DVI-D als een DVI-I kabel.

 

Dit is de voordeligste manier om een HDMI-systeem met een DVI-I monitor te verbinden. De HDMI naar DVI-I adapter is een plug-and-play adapter waarmee je HDMI op DVI-I kunt aansluiten. De DVI adapter is compatibel met een vrouwelijke HDMI poort van een computer, mediaspeler of console. Hij moet echter aangesloten worden aan een mannelijke DVI-I kabel. De andere kant van de kabel kan in een DVI-I monitor of projector geprikt worden. De connector ondersteunt resoluties tot Full HD (1920×1080) en werkt zonder drivers.

 

Wat heb ik hiervoor nodig?

  • Je configuratie moet beschikken over een niet gebruikte vrouwelijke HDMI poort.
  • De monitor of projector heet een vrouwelijke HDMI poort nodig.
  • Een DVI-I kabel van mannelijk naar mannelijk.
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter

http://www.actiekabel.nl/hdmi-naar-vga-audio-adapter/

 

Hiermee kun je HDMI op VGA aansluiten zonder geluidsverlies. Je kunt twee dingen tegelijk doen met behulp van een tweede monitor. De beeldkwaliteit is gegarandeerd HD. De ingebouwde chipset is compatibel met alle grafische kaarten.

Dit is een supervoordelige manier om HDMI (audio en Full HD beeld) aan te sluiten op een VGA-monitor. Je sluit met deze HDMI naar VGA adapter op een simpele manier elke configuratie met een HDMI aansluiting aan op een VGA monitor of beamer. Dankzij de plug-and-play technologie wordt de adapter direct herkend. Het beeld loopt geen vertraging op en wordt in Full HD getoond. De adapter is uitermate geschikt om te werken met desktops, laptops, mediaspelers en spelcomputers (PS3, PS4 en Xbox). Deze adapter geeft je ook de mogelijkheid om een tweede VGA-scherm aan te sluiten en er maar een VGA-poort op het toestel zit.

 

Als extra heeft deze adapter een AUX-poort waarmee je het audiosignaal naar het beeldscherm of een externe speaker of hifi-systeem kunt verzenden. Een korte AUX-kabel wordt steeds bij de adapter meegeleverd. Wanneer het nodig is, is het mogelijk om een langere audiokabel aan te sluiten, wanneer de afstand tussen adapter en audiosysteem wat groter is.

 

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een vrije vrouwelijke HDMI poort op uw computer/laptop of spelconsole.
  • Een beeldscherm met een vrouwelijke VGA poort die niet in gebruik is.
  • Een VGA kabel om de adapter met het beeldscherm aan te sluiten.
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding

http://www.actiekabel.nl/hdmi-naar-vga-audio-adapter-met-extra-voeding/

 

Hiermee kun je een HDMI toestel aan VGA aansluiten met behoud van geluid. Je kunt meer taken aanpakken dankzij een tweede monitor. Het heldere beeld is van HD-kwaliteit. Je beschikt over een externe stroombron voor een betere compatibiliteit.

 

Dit is een betrouwbare oplossing om een VGA kabel aan een HDMI-poort te koppelen. Met deze powered HDMI naar VGA adapter sluit je zonder problemen elk systeem met een HDMI uitgang aan een VGA monitor of beamer. Deze adapter is compleet plug-and-play. Hij wordt onmiddellijk herkend. Het beeld verschijnt in realtime in Full HD. De adapter heeft een micro-USB ingang. Zo kun je ook een mediaspeler zoals een Apple TV of een digitale tv receiver extra stroom voorzien. In het geval dat de hardware niet ontworpen werd voor de extra stroomtoevoer die nodig is voor een actieve adapter, kun je toch nog helder beeld en geluid ontvangen. Bovendien beschikt de adapter over een AUX-poort. Hiermee kun je audio doorsturen naar het beeldscherm of een speakersysteem.

 

Deze adapter werd speciaal gemaakt om te gebruiken met mediaspelers (Digitenne, Apple Mini, Apple TV) en smart sticks (Chromecast, Androidstick, Intel stick). Je kunt hem ook gebruiken met desktops, laptops en spelcomputers (PS3, PS4 en Xbox), die geen externe stroombron nodig hebben om het beeld door te geven. Een hoge of lage stroomsterkte maakt weinig uit. Deze adapter slaagt er steeds in om het beeld door te sturen naar het VGA apparaat. Een ingebouwde chipset beschermt de adapter tegen zowel hoge als lage stroompieken.

 

Wat heb je hiervoor nodig?

·         Een vrije vrouwelijke HDMI poort op de computer/laptop of spelconsole.

·         Monitor met een vrije vrouwelijke VGA poort.

·         Een VGA kabel om de adapter met de monitor te verbinden.

 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieTempesta


Like deze focus


Naar boven
Feedback