Login

Energy Floors inspireert een collectief voor duurzame energie

Gepubliceerd: 2015-10-30 09:52:39 | Door Laila_K | 1584x bekeken |

Energy Floors inspireert een collectief voor duurzame energie

Dansen en springen voor energie

Heeft u al van Energy Floors gehoord? Door te dansen en te springen kan er energie opgewekt worden! Zo uit het lichaam van de mens. Er zijn al kleine evenementjes en toepassingen van geweest zoals bij Dag van de Duurzaamheid.

Voetjes van de vloer en energie opwekken

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid was dit evenement in Utrecht opgezet. De Energy Floors. Door te dansen/lopen/bewegen wordt er energie opgewekt. Ze kunnen nu verkozen worden voor de finale van Enlightenmentz of the year! Op 19 november worden de winnaars bekent gemaakt. Het Rotterdamse bedrijf is genaamd Energy Floors. Wanneer er door de vloer energie wordt opgewekt wordt dit weergegeven zodat de danser bewust wordt van de duurzame energie die hij inzet.

Hoe het begon

In 2007 is het bedrijf al opgestart met een aantal studenten. Het originele idee was om een disco/club te verduurzamen. In zo'n club wordt natuurlijk veel energie aan licht en geluid besteed. Er was dus veel te winnen als het op een leuke manier kan worden geïmplementeerd. In een discotheek wordt veel gedanst, dus wat is er beter dan die energie van het stampen te verwerken tot energie. Vandaar dat dit unieke idee is ontstaan. Maar hoe werkt de vloer?

Hoe het werkt

Door de tegels in te drukken wordt er energie opgewekt. Lopen dansen en springen zijn allemaal maniertjes om de energie op te wekken, maar een auto die erover heen rijdt ook. Als je over het plateau heen loopt levert elke stap al twee tot vier Joule aan energie op. Lekker dansen op de muziek levert elke danspas als snel 10 Joule op en met harde Jumpstyle lekker springen heb je per sprong al 30 Joule. Een auto die een paneel naar beneden drukt levert 150 Joule op maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het leukste is natuurlijk om de energie gelijk te gebruiken., maar het is ook mogelijk om de energie op te slaan. Wij laten het natuurlijk nu in licht zien om bewustwording te creëren, want de dansers zien gelijk effect! Op een paneel laat het bedrijf zien hoeveel energie er opgewekt wordt en hoe deze energie opwekking in vergelijking staat met het actuele verbruik en andere duurzame energie mogelijkheden.

Mooie metafoor

Het idee is ook een mooie metafoor dat we het met zijn allen moeten doen. Als één iemand danst op de vloer wordt er minder energie opgewekt dan met een volle dansvloer. Zo laat je zien dat alleen minder effect heeft dan dat we als collectief samenwerken om de energietransitie tot een succes te laten komen. Zo zijn er kleine evenementen met de vloer te verzinnen zoals: Als we met zijn alle op de dansvloer staan en een bepaalde hoeveelheid energie hebben opgewekt wordt er een foto gemaakt van iedereen die heeft meegewerkt aan de foto door los te gaan op de muziek.

Wat is er al mee gedaan

We zijn begonnen met het leveren van vloeren bij grotere festivals en dansclubs. Hier wordt over het algemeen het meest gedanst en dus effectief redelijk wat stroom opgewekt. Het zijn eerder kleine tijdelijke vloeren die we leggen, maar zo wordt er natuurlijk een klein beetje reclame voor Energy Floors gemaakt en bewustwording gecreëerd. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid hadden we in Utrecht een vloer liggen. Zo testen we de vloeren en krijgen misschien meer innovatieve ideeën om de vloer toe te passen of te verbeteren. De Russische spoorwegen hebben ook al interesse getoond om het op grotere schaal toe te passen, maar ook het nieuwe stadion in Barcelona heeft interesse en bij scholen. Als de kinderen dan op school komen en even lekker wat energie kwijt willen kunnen ze even lekker springen. Zo wordt die energie nog nuttig gebruikt ook!

Vooral plezier maken

De vloer moet vooral plezier creëren. Kinderen en ouderen vinden het fantastisch om ook gelijk effect te zien van wat ze doen. Hopelijk kunnen we zo vloeren op grotere schaal uitbrengen. Want al die energie uit lichamen gaan nu verloren de grond in, terwijl het ook als energieopwekker gebruikt kan worden! Toch leuk al die nieuwe technologische gadgets. Wie weet inspireert Energy Floors weer andere ideeën en zo werken we samen naar een betere toekomst. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLaila_K


Like deze focus


Naar boven
Feedback