Login

Een beamer als TV

Gepubliceerd: 2014-09-11 13:34:09 | Door NFGD | 1144x bekeken |

Een beamer als TV

Een beamer heeft verschillende mogelijkheden. Je kan een beamer gebruiken om een spelletje te spelen of om foto's te tonen, maar wist je dat het ook mogelijk is om een beamer als televisie te gebruiken. En als je al een mooie strakke witte muur hebt, dan heb je verder niets nodig!

Beamers

Een beamer projecteert een beeld op een projectiescherm of een witte muur in een groot formaat. Het apparaat wordt ook vaak een projector genoemd. Het voordeel van een beamer is dat deze er in veel verschillende modellen en soorten is, dus voor elke ruimte is er wel een geschikt apparaat te vinden.

Een beamer wordt door veel mensen gezien als iets wat in de zakelijke wereld wordt gebruikt, maar dat is niet noodzakelijk. Ook in jouw woonkamer kan een beamer als TV fungeren. De scherpe beelden, goede kwaliteit en mogelijkheden van een beamer zorgen ervoor dat elke serie en film in de beste kwaliteit wordt afgespeeld.

Mogelijkheden

De keuze voor een bepaalde beamer is sterk afhankelijk van de ruimte waar deze komt te staan of hangen. Je zal een keuze moeten maken uit resolutie, contrastratio, LCD of DLP, lichtopbrengst en levensduur. Maar wat houdt dat allemaal precies in?

Voor resolutie, lichtopbrengst en contrastratio geldt hoe hoger, hoe beter. Bij resolutie is de ondergrens 1024x768 en de contrastratio 750 of hoger. Dan weet je zeker dat je ook overdag naar het scherm kan kijken. Lichtopbrengst wordt gemeten in het Amerikaanse Ansi-Lumen en zou in ieder geval tussen de 1500 en 2000 moeten liggen, maar liever hoger.

Qua techniek maakt het niet zoveel uit, LCD en DLP hebben allebei goede en slechte punten. Neem een nieuwe LCD of een oude DLP dan heb je vaak nog een leuke prijs.

Bevestiging

Ook in je huiskamer is het belangrijk dat de beamer niet op een onhandige plek staat. Er zijn diverse manieren om deze te bevestigen, maar wij geven het advies om de beamer op te hangen. Je kan deze met een afstandsbediening bedienen en door het hoog te hangen kan er niet per ongeluk iemand of iets overheen gaan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Kies een beamer die bij je past en je kan er nog vele jaren plezier van hebben. Je kan zelfs een kleine bioscoop van je huiskamer maken om met al je vrienden films te kijken


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNFGD


Like deze focus


Naar boven
Feedback