Login

Dronevliegen: de drie drones

Gepubliceerd: 2015-03-02 18:09:15 | Door Dronevliegen | 1028x bekeken |

Drones

Nederland en de rest van de wereld hebben er een nieuw fenomeen bij: drones. Dit zijn onbemande op afstandbestuurbare modelvliegtuigjes.

De drie drones

Vroeger werden drones vooral gebruikt door bijvoorbeeld het Amerikaanse leger, maar tegenwoordig kopen steeds meer consumenten tegen een kleine prijs een drone zoals de Syma X8HG. Een drone is doorgaans uitgerust met een zogenamde gimbal, waar een camera inpast. Andere drones hebben een eigen camera inbegrepen, en zijn doorgaans ook iets duurder.

Hubsan X4

Wie wil beginnen met drone vliegen, en nog nooit een drone gevlogen heeft, doet er goed aan klein te beginnen. Dat kan door een kleine drone aan te schaffen. De Hubsan X4 is een veelgebruikt model voor consumenten die net beginnen. De drone is in twee modes te schakelen. Mensen die nog nooit een drone gevlogen hebben, kunnen het best beginnen in de normale mode. 

De software is er zodanig op geprogrammeerd dat de Hubsan X4 redelijk stabiel en gecontroleerd in de lucht blijft hangen. Wie liever loopings maakt omdat hij al gevorderde is, kan overschakelen naar de expert mode. De kosten van een Hubsan X4 zijn laag: ongeveer 40 euro. Er is ook een FPV versie, waarbij de beelden van de camera op het scherm verschijnen. Die is doorgaans iets duurder.

Parrot AR Drone 2.0

Een iets duurdere en uitgebreidere drone is de Parrot AR Drone 2.0. Deze is uitgebracht door Parrot in navolging van de AR Drone, die alleen te besturen viel met een Apple-telefoon. De nieuwe versie kan ook vliegen met Android-telefoons. Er is geen fysieke controller, alles gaat volledig via de app.

De drone is uitgerust met een 720P HD Camera. Daarmee kan de gebruiker haarscherp fotograferen en filmen. Deze drone kost ongeveer 400 euro, en is voor zowel de beginner als de expert geschikt.

DJI Phantom 2

De duurste consumentendrone is de DJI Phantom 2, die tussen de 500 en 1200 euro kost. De goedkoopste versie is deze zonder Vision. Met Vision (dat is de camera) kost dit apparaat ongeveer 1200 euro. Deze drone is ook een stuk groter, en het is aangeraden alleen op open velden met deze drone te vliegen. 

De drone is vooral geschikt voor mensen die al vaker een drone gevlogen hebben. Aan de hand van de gimbal is het mogelijk zelf een camera toe te voegen. De beste beelden worden gemaakt door de GoPro HD3. Een drone kopen is dus volledig afhankelijk van de wensen en de ervaring van de consument.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDronevliegen


Like deze focus


Naar boven
Feedback