Login

De nieuwste smartphones: tips om energie te besparen

Gepubliceerd: 2014-05-12 15:02:36 | Door Pieter ten Cate | 1355x bekeken |

De nieuwste smartphones: tips om energie te besparen

De smartphones worden steeds geavanceerder met talloze mogelijkheden en opties. Het gebruik van de smartphone intensiveert (mede door het aantal mogelijkheden) en daarmee wordt er van de batterij of accu van een smartphone steeds meer verwacht. We hebben een aantal tips verzameld om energie van je smartphone te besparen!

Verwachte nieuwe toestellen

De nieuwste smartphones: tips om energie te besparen

Bedrijven zoals Apple en Samsung komen ieder jaar weer met nieuwe toestellen. Waar deze twee bedrijven de twee grootmachten waren op de smartphone-markt, komen er steeds meer andere bedrijven die terrein winnen. Voorbeelden zijn HTC met de HTC One M8, Sony met de Sony Xperia series (zoals de niewuste Sony Xperia Z2). De verwachting is echter wel dat het moeilijk zal zijn om Apple met de verwachte iPhone 6 en Samsung met de verwachte Samsung S6 echt te verslaan.

Bespaartip 1: controleer de helderheid van jouw smartphone?

Een van de grootste energievreters is de helderheid van een smartphone. Vaak staat de helderheid onnodig hoog en zou de smartphone met een veel lagere helderheid net zo goed te bedienen zijn. De meeste toestellen die momenteel worden gebruikt door consumenten beschikken over de functie “automatische helderheid”, waarbij de helderheid automatisch wordt aangepast op basis van de lichtinval van de omgeving. Op deze manier hoef je niet steeds de helderheid aan te passen en bespaar je energie zonder dat je het door hebt!

Bespaartip 2: bespaar energie met je trilfunctie

Iedere smartphone beschikt over een trilfunctie en staat standaard ingesteld deze functie ook te gebruiken. De trilfunctie kost echter ontzettend veel energie en dus zou het veel energie besparen de smartphone te gebruiken zonder trilfunctie.

Bespaartip 3: update de software van jouw smartphone!

De software van smartphones wordt regelmatig geupdate. In deze updates zitten vaak ook verbeteringen in het energieverbruik van jouw smartphone. Je kunt dus energie besparen door jouw smartphone zo nu en dan te updaten met de meest recente software!

Bespaartip 4: voorkom hitte!

Hitte kan kan ervoor zorgen dat de accu vele malen korter beschikbaar is en dus snel leeg is. Het is dus aan te raden te voorkomen dat jouw smartphone bijvoorbeeld in de zon ligt of te lang in een broekzak zit!

Bespaartip 5: ontvang je 3G of 4G?

Er bestaan voor smartphones verschillende soorten internetsnelheden, zoals 3G en het nieuwe 4G. Bij een iPhone 4S is het bijvoorbeeld mogelijk de 3G-snelheid uit te schakelen. Hierdoor gaat het internet iets langzamer, maar gaat de iPhone een stuk langer mee!

Heb jij ook een goede bespaartips? Deel het met ons!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Samsung Galaxy S5 - Zwart

Samsung Galaxy S5 - Zwart kopen

De Samsung Galaxy S5 is het allernieuwste vlaggenschip van Samsung! Voorzien van een aantal trucjes in het toestel om je batterij te sparen wanneer deze leeg dreigt te raken.

Bestellen
Apple iPhone 5S 16GB - Space grey

Apple iPhone 5S 16GB - Space grey kopen

De Apple iPhone 5S is het allernieuwste model van de Apple iPhone! Dit toestel is uitgerust met een A7-chip, een Touch ID-sensor voor vingerafdrukken, supersnel mobiel internet, een iSight-camera met grotere 8-megapixel sensor en iOS 7.

Bestellen
Samsung Galaxy Tab 3 - 10.1 (P5210) - Wit - Tablet

Samsung Galaxy Tab 3 - 10.1 (P5210) - Wit - Tablet kopen

De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 is een echte familietablet. Geschikt om te multitasken en te gebruiken voor home entertainment.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback