Login

Camera van de Nokia Lumia 630

Gepubliceerd: 2014-08-01 08:20:36 | Door RBOnline | 1255x bekeken |

De Nokia Lumia 630 is één van de nieuwere toestellen uit de Lumia- serie en is de opvolger van de populaire Nokia Lumia 520. Wanneer we kijken naar de features van het toestel, is waarschijnlijk de camera één van de grootste teleurstellingen, aangezien deze vrij standaard is en weinig vernieuwend.

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 5- megapixel camera, zonder flitser. Daarnaast beschikt het toestel ook niet over een camera aan de voorzijde, waardoor het maken van “Selfies” en stuk lastiger wordt. Videobellen is vrijwel onmogelijk. Wat betreft de camera is de Nokia Lumia 620 misschien een wat beter alternatief. Op zoek naar alle informatie over de Nokia Lumia 630, kijk dan eens op www.nokialumia630.com.

De opties van de camera van de Nokia Lumia 630 zijn ook wat beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld de witbalans aanpassen, de aspect ratio en de ISO- waarden. Je kunt ook schakelen tussen drie verschillende camera opties: nacht, sport en automatisch, speciaal voor de situatie waarin je foto’s wil maken. Het maken van foto’s is daarnaast enigszins lastig, aangezien je deze met één hand moet maken. Er bevindt zich geen speciale cameraknop meer op het toestel.

De camera beschikt over een zogeheten “smart shoot” optie, waarmee je snel achter elkaar meerdere foto’s kunt schieten. Je kunt vervolgens de beste foto selecteren voor gebruik. Je zult zien dat het even duurt voordat de camera volledig gefocust is, waardoor de eerste foto’s in deze modus wazig kunnen zijn.

De camera doet het verder prima op het gebied van landschap foto’s en is ook sterk in close ups. Het gebrek aan een flitser heeft echter wel als gevolg dat foto’s in het donker erg slecht zijn en zeer onderbelicht. Ondanks de nachtmodus van de camera, zijn foto’s gemaakt in het donker niet top.

We moeten natuurlijk niet vergeten dat de Nokia Lumia 630 een budget smartphone is, waardoor je geen wonderen mag verwachten van de camera. Daarnaast is de camera voor een budget smartphone een prima camera. Zeker niet slecht! Met verschillende Nokia applicaties kun je ook nog eens erg leuke effecten toevoegen aan foto’s, waardoor de mogelijkheden nog uitgebreider worden.

De camera van de Lumia 630 maakt video’s op 720p met 30 frames per seconde, hetzelfde als de Nokia Lumia 620. De opties voor het maken van video’s zijn een stuk beperkter. Je kunt de witbalans aanpassen en kiezen voor een opname kwaliteit van 720p en WVGA. Wederom, voor een budget smartphone een prima videocamera.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRBOnline


Like deze focus


Naar boven
Feedback