Login

Bladblazer: zwaar irritant of prima hulpmiddel?

Gepubliceerd: 2014-12-13 12:39:52 | Door Dave32 | 1022x bekeken |

Bladblazer maakt vrienden en vijanden in Nederland

Bladblazer: zwaar irritant of prima hulpmiddel?

Na de lange nazomer van 2014 zijn we eigenlijk de winter in gegaan zonder de herfst aan te doen. De herfst, het seizoen van de vallende bladeren. Bladeren die sinds enkele jaren niet meer gewoon met de hark worden aangeveegd, maar met een nieuw fenomeen: de bladblazer. Niet geheel geruisloos, zeg maar gerust met veel kabaal kunnen de gevallen bladeren netjes verwijderd worden van het gazon of van de paden. Onlangs is er zelfs een anti-pagina in het leven geroepen voor de bladblazers. Is de bladblazer echt zo een verschrikking of valt het allemaal wel mee?

Bladblazer als bron van ergernis

Dat bladblazers veel geluid maken is nu eenmaal niet anders. Of het nu elektrische blazers zijn, bladblazers met accu of op benzine, ze zijn duidelijk te horen op afstand en dit valt in verkeerde aarde bij veel mensen. Het gaat dan voornamelijk om de gevallen waarin de gemeenten haar personeel op pad stuurt door de straten om alles netjes te houden, op tijden waarop veel omliggende bewoners zich graag nog eens om zouden draaien. De vraag is of deze klachten zouden verminderen als men besluit deze werkzaamheden een paar uur later te laten plaatsvinden. Als men eenmaal opgestaan is en al aan het werk is, zal er haast gaan haan naar kraaien waarschijnlijk.

Bladblazer maakt ook veel vrienden

Bladblazer: zwaar irritant of prima hulpmiddel?

De anti-beweging zal voor het grootste gedeelte bestaan uit klagers die klagen om het klagen. Waar mogelijk gal gespuwd kan worden, wordt dit dan ook graag gedaan. Het gros zal zelf niet de beschikking hebben over een ruime tuin. En zal dus ook niet bekend zijn met de problemen rondom de bergen gevallen bladeren rondom het huis. Er moet gezegd worden dat de ouderwetse aanpak met de hark heus niet zo verkeerd was. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijker kan. Met een beetje bladblazer kun je tegenwoordig blazen, zuigen en versnipperen. Zo heb je binnen een mum van tijd alles netjes opgeruimd en ziet de tuin er weer picobello uit. En zonder er daar moeite voor gedaan te hebben. Een bladblazer als beste vriend komt dus zeker ook voor. Alleen wel even wachten tot de buren wakker zijn. Anders wordt het na het bladblazen misschien ook nog even eieren rapen...


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDave32


Like deze focus


Naar boven
Feedback