Login

Zelf een app maken!

Gepubliceerd: 2014-02-28 10:50:41 | Door freekkanters | 1385x bekeken |

Hoe maak je zelf een app?

Tegenwoordig zie je dat makers van populaire mobiele applicaties (apps) ineens uit het niets miljonair zijn en ook bedrijven zien steeds vaker het nut van het inzetten van een goede app voor hun klanten. Wil je dit zelf ook kunnen?

Soms heb je misschien wel eens een idee voor een app maar weet je dan weer niet hoe je dat idee tot uitvoering kunt brengen. Applicatie ontwikkeling kun je uit handen geven aan een professionele partij, uiteraard kun je ook zelf proberen de applicatie te maken. Dan kun je direct in actie komen wanneer je weer een goed idee hebt!

Het maken van een app hoeft niet erg moeilijk te zijn. Het begint allemaal bij je idee! Je wilt natuurlijk iets hebben wat mensen willen gaan downloaden en gebruiken, inmiddels zijn er meer dan een miljoen apps dus is het zaak jezelf te kunnen onderscheiden. Er zijn verschillende manier waarop je een app daadwerkelijk kunt bouwen. De methode die je kiest is voornamelijk afhankelijk van de beschikbare tijd en het budget.

Zelf programmeren

Zelf programmeren ligt het meest voor de hand, apps worden namelijk in programmeertalen gemaakt, je krijgt hier vaak de mooiste resultaten mee. Makkelijk is het echter niet en het vergt een goede scholing en erg veel tijd en oefenen om de programmeertaal onder de knie te krijgen. Gelukkig heb je online wel diverse cursussen waarbij je het programmeren kunt leren. Helaas is het wel zo dat bijna ieder besturingssysteem een andere programmeertaal heeft/

Appmakers

Een erg gemakkelijker manier om je eigen app te maken is door middel van een app maker. Dit is vaak een website waarbij je in diverse stappen je app kunt maken. Het is dus erg gemakkelijk maar dat betekend dat dit het voor andere ook is. Je app ziet er vaak wat hetzelfde uit als de andere apps die hiermee worden gemaakt, je kunt niet altijd alles implementeren en vaak ben je ook een hoop geld kwijt doordat je maandelijks dient te betalen om de app online te houden.

Je app aanmelden

Wanneer je je app klaar hebt is het slim om na te denken over het verdienmodel, wil je er überhaupt iets mee verdienen? Wanneer je dit hebt uitgedacht kun je de app gaan aanbieden in de verschillende appstores. De app dient dan wel een bepaalde voorwaarden te voldoen voordat deze wordt toegelaten. Belangrijk dus om deze van te voren goed door te nemen


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Programmeren voor Dummies

Programmeren voor Dummies kopen

Vond u "Zelf een app maken!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Basiscursus Apps ontwikkelen

Basiscursus Apps ontwikkelen kopen

Vond u "Zelf een app maken!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Van idee tot app

Van idee tot app kopen

Vond u "Zelf een app maken!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Maak je eigen apps

Maak je eigen apps kopen

Vond u "Zelf een app maken!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Drk | 2014-02-28 17:05:24

Lijkt me altijd nog is leuk om te doen maar wel moeilijk ..

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback