Login

altijd, overal en direct met elkaar communiceren

Gepubliceerd: 2016-11-17 15:02:43 | Door Femke Nijkerk | 703x bekeken |

altijd, overal en direct met elkaar communiceren

Je wilt een portofoon aanschaffen, maar welke is dan het beste? Je hebt portofoons in allerlei soorten en prijsklassen.

Na dit artikel weet jij hopelijk waarom je voor een portofoon moet kiezen voor de beste mobiele communicatie.

Waarvoor ga je een portofoon gebruiken? Voor hobby gebruik is een walkie talkie namelijk ook prima. Deze zijn overal verkrijgbaar en je kunt communiceren over acht kanalen. Een portofoon daarentegen is ook een soort walkie talkie, maar deze is echter alleen voor professioneel gebruik. Met een portofoon heb je altijd de garantie dat je, via vergunning, wettelijk toegekende frequenties aan kunt. Zelfs als mobiele telefonie het af laat weten ben jij dus bereikbaar. Werk jij bijvoorbeeld in de bouw, beveiliging of een eventmedewerker? Dan is een portofoon perfect voor jou!

Vergunning

Je hebt vergunningsvrije portofoons en portofoons waar je wel een vergunning voor nodig hebt. Lees hieronder de verschillen en/of voordelen:

 

Geen vergunning

·       Portofoons zijn over het algemeen goedkoper.

·       Anderen hebben dezelfde rechten, dus je kunt last ervaren van anderen op dezelfde frequentie.

·       Een vergunningsvrije portofoon wordt algemeen gebruikt dus de kans dat anderen dezelfde frequentie gebruiken is zeer groot.

 

Met vergunning

·       Je krijgt je eigen frequenties toegewezen, daardoor zal er binnen het gebied waarin je werkt geen of bijna geen anderen op dezelfde frequentie werken.

·       Het gebruik is betrouwbaarder en is voor branches zoals hulpdiensten, transport en logistiek, beveiligingsbedrijven en defensie dus zeer geschikt.

 

Frequentie aanvragen

Om te communiceren en storingsvrij te werken kun je bij agentschap Telecom een vergunning aanvragen. Daarnaast worden de frequenties van het overheidscommunicatiesysteem C2000 en het luchtverkeer niet verstoord.

 

APK-keuring

Wel zo makkelijk om alles bij één partij te regelen. APS Mobiele Communicatie biedt meerdere mogelijkheden.  Niet alleen de aanvraag, maar ook de afregeling van de apparatuur kan worden verzorgd door APS. Later wordt het materiaal periodiek gecontroleerd voor een optimaal functioneren van de communicatiemiddelen. Ook beschikt APS over een eigen onderhouds- en storingsdienst.

 

Heb je tijdelijk een portofoon nodig voor bijvoorbeeld een evenement? Zorg dat jouw tijdelijke communicatie-capaciteit op orde is. Kies dan voor portofoon huren.  

 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback