Login

3D printen op kantoor

Gepubliceerd: 2016-03-22 08:33:47 | Door beheer | 808x bekeken |

3D printen op kantoor

Het wordt ook wel Rapid Prototyping, Rapid Manufacturing of Additive Manufacturing genoemd, maar wij noemen het gewoon 3D printen. Het een bepaalde productietechniek waarbij er een digitaal bestand wordt omgezet naar een object wat tastbaar is. Het wordt in allerlei laagjes opgebouwd door de 3D-printer. 3D printen bestaat al wel meer dan dertig jaar, maar het is nog niet zo heel lang geleden erg populair geworden over de hele wereld. Deze productietechniek is door de jaren heen steeds goedkoper geworden en daarom wordt het nu ook meer gebruikt en de machines die ervoor worden gebruikt zijn ook verbeterd en verder ontwikkeld. Het wordt niet meer alleen gebruik door professionele ontwerpers, de 3D-printers komen ook steeds meer bij de consument te staan. Hiervoor zijn speciale ‘thuis-printers’ gemaakt, hiermee kun je bijvoorbeeld een 3D tekening ook in 3D uitprinten.

Wat kan je allemaal met een 3D printer?

Er zijn enorm veel mogelijkheden aan ontwerpen die je kunt maken met een 3D printer. De 3D printer wordt steeds meer gebruikt door kunstenaren, ze maken eerst een ontwerp op de computer en laten dit dat in 3D uitprinten. Ook designers maken gebruik van het 3D printen, en het wordt niet alleen gebruikt om prototypes te maken, maar ook voor verkoopbare producten. 3D printers en andere kantoorartikelen kun je vinden op Dekantoorgroothandel.nl.

Er worden ook gadgets gemaakt met 3D printers, zoals sleutelhangels, telefoonhoesjes en zo nog veel meer gadgets. De 3D printer wordt ook veel gebruikt in de architectuur, architecten gebruiken het om maquettes te maken. De maquettes moesten eerst altijd met de hand worden gemaakt, het is dus veel makkelijker en het gaat sneller met een 3D printer.

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden bij het maken van voorwerpen met een 3D printer. Er zijn verschillende soorten 3D printers op de markt en deze variëren in maten maar ook in de prijs. Zo heb je 3D printers die een paar honderd euro kosten, maar je hebt er ook wat die wel enkele duizenden euro’s kosten.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBeheer


Like deze focus


Naar boven
Feedback