Login

Zwembrillen

Gepubliceerd: 2014-03-02 17:11:36 | Door iivvvii | 1701x bekeken |

Zoveel zwembrillen, welke zwembril moet ik hebben?

Zwembrillen

De keuze is reuze, ook bij zwembrillen is dit het geval. Om tussen de bomen nog het bos te kunnen zien ga ik in dit artikel in op alle soorten zwembrillen. Welke zwembril is bij welke zwemactiviteit de juiste keus. Via een simpel stappenplan kom jij er achter welke zwembril je moet kopen om zonder zorgen jouw zwemactiviteiten voort te kunnen zetten.

Een zwembril voor elke zwemactiviteit

Zwembrillen

Begin met het kijken naar waar je de zwembril voor zou willen gaan gebruiken. Er zijn grofweg een aantal keuzes te maken. Gebruik je de zwembril voor recreatief gebruik, trainingen of juist wedstrijden. Bij wedstrijden kunnen we ook weer onderscheid maken tussen wedstrijden in het zwembad of in het buitenwater.

Een zwembril die je alleen gebruikt voor trainingen hoeft niet heel duur te zijn. Hou rekening met een budget tot 20 euro. Ga je een zwembril gebruiken voor recreatief gebruik dan wil je graag wat comfort. Hou in dat geval rekening met een budget tot 30 euro.

Zwembrillen voor het zwemmen van wedstrijden in het zwembad zijn vaak klein en eenvoudig. Dit scheelt dus in de kosten, maar wil niet zeggen dat deze zwembrillen van slechte kwaliteit zijn. Hou rekening met een budget tussen de 10 en 25 euro.

Zwembrillen voor open water zwemmen zijn vaak wat groter en bieden 180 graden zicht. Deze comfortabele zwembrillen zijn van het merk Zoggs of Aqua Sphere. Hoe rekening met een budget tussen de 25 en 35 euro.

De kleur van het glas

Zwembrillen

Bij een zwembril is de kleur van het glas erg belangrijk. Voor verschillende locaties en omstandigheden zijn er verschillende typen glazen. Een zwembril met transparante glazen kan in het zwembad gebruikt worden en bij donker weer buiten. Van belang is dat je met transparante glazen genoeg zicht hebt.

Getinte glazen of spiegelende glazen zijn ook in het zwembad te gebruiken, maar het kan dan voorkomen dat de glazen te donker zijn en dat je niet veel meer kunt zien. Getinte en spiegelende glazen werken namelijk net als een zonnebril en zijn bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken.

Gele en oranje glazen kan je het best gebruiken bij bewolkt weer. De kleur van het glas zorgt voor extra contrast. Bij extra fel zonlicht kan je het best gepolariseerde glazen gebruiken.

Een zwembril kopen

Het kopen van een zwembril kan eenvoudig online. Waar je ziet dat in de lokale sportzaak vaak alleen Speedo verkocht wordt is online de keuze veel breder. Met bovenstaande tips is het ook nog eens eenvoudig de juiste zwembril uit te zoeken. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieIivvvii


Like deze focus


Naar boven
Feedback