Login

Wat zijn triggerpoints

Gepubliceerd: 2015-03-05 10:30:55 | Door Dfeer | 1076x bekeken |

Triggerpoints, knoopjes in de spieren

Triggerpoints is een term die je veel hoort in de sportscholen, maar wat zijn het nu eigenlijk? Triggerpoints zijn zogenaamde drukpunten in je lichaam die hoofdpijn, pijn in de nek, pijn aan de kaak en op nog veel meer plekken pijn kunnen veroorzaken. In extreme gevallen worden deze triggerpoints ook weleens verward met andere ziekten en afwijkingen. Als je veel sport heb je soms last van triggerpoints als je per ongeluk de oefeningen verkeerd uitoefent.

Triggerpoints voorkomen en ermee omgaan

Over het algemeen zijn triggerpoints gemakkelijk te voorkomen als je weet hoe je ermee om kunt gaan. Als je tijdens het sporten de oefeningen op de juiste manier uitoefent zul je weinig tot geen last hebben van triggerpoints. Door een verkeerde beweging kun je last krijgen van je triggerpoints. Het is dan ook verstandig om eerst goed te kijken hoe een oefening uitgeoefend moet worden of eventueel advies te vragen bij een professional of iemand met veel ervaring voordat je de oefening zelf uitoefent.

Mocht je toch per ongeluk een triggerpoint hebben geraakt kun je je ook laten masseren door een sportmasseur. De masseurs hebben vaak veel kennis over triggerpoints en kunnen vaak de triggerpoints uitschakelen, zodat je er weinig tot geen last van krijgt. Het is altijd verstandig om je te laten masseren na het sporten, zodat je spieren sneller herstellen en je geen last krijgt van triggerpoints.

Kortom, een triggerpoint is niets anders dan een drukpunt in je lichaam. Door verkeerde bewegingen te maken kun je deze activeren. Je kunt dan veel last krijgen van allerlei soorten pijnen. Mocht je toch per ongeluk een triggerpoint hebben geraakt kun je je laten masseren. Een goede massage voorkomt ook vaak de pijn en als je toch al pijn hebt, zal het de pijn verminderen of helemaal verhelpen.

Meer informatie over triggerpoints


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback