Login

Wat is krachttraining en waarom wordt het gedaan?

Gepubliceerd: 2015-12-22 08:55:15 | Door Smarketing | 1159x bekeken |

Wat is krachttraining?

Wat is krachttraining en waarom wordt het gedaan?

Alle oefeningen waarbij sprake is van weerstand en zwaartekracht vallen onder krachttraining oefeningen. Om de weerstand te bewegen moeten de spieren zich aanspannen waardoor er een contractie is. Er zijn meerdere manieren om weerstand te creëren. Dit kan met behulp van machines, toestellen, dumbbells, barbells en kettlebells maar dat is niet alles. Oefeningen waarbij het eigen lichaam gebruikt wordt vallen onder krachttraining oefeningen. Zo zijn er nog veel meer manieren om weerstand te creëren voor krachttraining.

Voordelen van krachttraining

Krachttraining heeft veel voordelen voor het lichaam. Een groot voordeel is dat het lichaam er sterker door wordt. Het aankomen in spiermassa en een sterker lichaam zijn de belangrijkste voordelen van krachttraining. Spiermassa aankomen gebeurt doordat de spieren beschadigd raken tijdens het trainen. Hierdoor moeten de spieren herstellen en worden de spieren sterker. Een ander pluspunt van krachttraining is dat de bloedcirculatie erdoor wordt verbeterd. Dit is goed voor het hart en andere organen. Andere voordelen zijn sterkere pezen en botten en verhoogde ruststofwisseling. Tevens wordt de kans op aandoeningen zoals diabetes en kanker verminderd door krachttraining.

Belang van eiwitten

Wat is krachttraining en waarom wordt het gedaan?

Eiwitten en krachttraining gaan hand in hand. Het lichaam heeft meer eiwitten nodig door de krachttraining. Eiwitten zijn essentieel voor de groei van spiermassa. Het lichaam heeft de eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. De cellen in het lichaam worden opgebouwd door eiwitten. De eiwitten zijn weer een samenstelling van aminozuren. Dit zijn de bouwstenen voor de cellen in het lichaam. Deze bouwstenen zijn nodig om de cellen te herstellen na de training maar ook om nieuwe cellen aan te maken. Eiwitten zijn te vinden in veel producten. Producten zoals zuivel en vlees hebben veel eiwitten. Het is belangrijk dat de voeding uit veel eiwitten bestaat. Als het moeilijk is om voldoende eiwitten binnen te krijgen wordt vaak een supplement genomen. Dit supplement is bedoeld als aanvulling voor een eetpatroon met niet genoeg eiwitten. Deze eiwitsupplementen worden veel gebruikt door sporters. Er zijn verschillende eiwit supplementen waarvan whey shakes het meest gebruikt worden. Dit zijn snelle eiwitten die snel worden opgenomen door het lichaam.

Bron


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSmarketing


Like deze focus


Naar boven
Feedback