Login

Waarom sportvoeding?

Gepubliceerd: 2014-01-16 17:10:30 | Door jeanpaul | 1257x bekeken |

Goede voeding begint bij goede kennis over (sport)voeding!

Waarom sportvoeding?

Als sporter is het belangrijk dat je bewust eet. Tijdens intensief sporten verbruikt je lichaam extra veel energie en voedingsstoffen.

Sportvoeding voor sporters!

Waarom sportvoeding?

Door sportvoedingweb.nl
Door gezond te eten en te drinken zorg je voor een goede toevoer van deze energie en voedingsstoffen. Hierdoor is je lichaam in staat goed te functioneren en gezond te blijven. 

Met specifieke sportvoeding kun je het extra verbruik aan voedingsstoffen op verantwoorde wijze compenseren en bovendien de prestatie en het herstel van spieren verbeteren.

Bestel je sportvoeding voor duur-, kracht-, en vechtsport bij: sportvoedingweb.nl, de No1 sportvoedingwebshop.

Energie


Hoeveel energie heb je nodig? In principe is het menselijk lichaam een grote motor die continu energie nodig heeft en weer energie produceert. Maar hoeveel energie hebben we eigenlijk nodig?

De ruststofwisseling (BMR)

Om de totale energiebehoefte te kunnen berekenen, moeten we eerst weten wat onze basale energieverbruik is (BMR = Basal Metabolic Rate oftewel de ruststofwisseling). De BMR is de minimale hoeveelheid energie die nodig is om het lichaam de basisfuncties uit te laten voeren zoals ademhalen, de hartactiviteiten en andere stofwisselingsprocessen.


De BMR berekenen

 De BMR wordt berekend door het lichaamsgewicht (kg) te vermenigvuldigen met 24. Om te berekenen wat de energiebehoefte over de gehele dag is, moet er nog een factor bij opgeteld worden voor de prestatie. 

Gemiddeld komen vrouwen op 2000 kcal uit en mannen op 2500 kcal uit. Hoe meer inspanning er geleverd wordt, hoe hoger het energieverbruik. 

BMR volgens Harris-Benedict
Een iets nauwkeurigere methode om de energiebehoefte te berekenen is via de methode van Harris & Benedict. Bij de formule van Harris-Benedict wordt gebruik gemaakt van gewicht, lengte en leeftijd. De berekening gaat als volgt:


Lees dit artikel verder op sportvoedingweb.nl


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiejeanpaul

Jeanpaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback